Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbeti, Mersin'de...
Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbeti, Mersin'de tüm coşkusuyla sürüyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından binlerce Mersinli, kent merkezinde ve ilçelerdeki meydanlarda demokrasi nöbetine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatandaşlar, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki bekleyişini sürdürüyor. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve şarkılar eşliğinde 12 günden bu yana sabaha kadar nöbet tutuyor. Mersin kent merkezinde olduğu gibi Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur'da da vatan için millet demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediyor. Siyasi parti temsilcileri, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı "demokrasi nöbeti'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunulurken, "FETÖ gelecek hesap verecek", "Münafık FETO" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde sloganlar atıldı.

Öte yandan Burhan ve Gökçe Koç çifti de düğün törenleri öncesinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti'ne katıldı. Alandakiler çifti alkışlayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Ercik; "Türk milleti dünyaya ders verdi"

Kalabalığa seslenen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 15 Temmuz gecesini bir utanç olarak yaşatmak isteyenlere milletin bu meydanlarda demokrasi ve cesaret dersi verdiğini ve vermeye de devam ettiğini söyledi. Bu milletin Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir sözüyle sokağa çıkarak hainlerin karşısında durduğunu ve "Tamam artık tehlike geçti evlerinize dönebilirsiniz" çağrısı yapmadan da evlerine dönmeyeceğini vurgulayan Ercik, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu millete layık, millet de Sayın Cumhurbaşkanımıza layık. Bu eli öpülesi millet tüm dünyaya gereken mesajı vermiştir. Türkiye'nin kolay lokma olmadığını dünya gördü. Bu darbe girişiminde milletimiz, vatanına sahiplenme kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemizin kutlu

yürüyüşünü engellemek isteyen teröristler bir kez daha bozguna uğradı. İyi ki bu şerefli milletin bir ferdi olarak dünyaya gelmişim. Bizler TSK'yı hep "Peygamber ocağı" olarak gördük. Burada 3-5 çapulcunun yapmış olduğu bu hain saldırıyı TSK'ya mal etmemeliyiz. Buradan Türk Silahlı Kuvvetlerine ve emniyet görevlilerine selam olsun. 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve aileleriyle ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

Tezcan; "Yegane güç kaynağımız yüce Türk milletidir"

15 Temmuz gecesinde Türk milletinin, imansız FETÖ teröristlerinin üzerine imanlı göğüsleriyle gittiğini ve o tankların karşısına durduğunu hatırlatan AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, "Demokrasiye sahip çıkmak adına 12. gündeyiz. 12 gündür yorulmadan, yılmadan gösterdiğiniz bu duruşu torunlarımız konuşacak, yüzyıl konuşacak. Eğer darbe önlendiyse, darbeye "dur" denildiyse bu işin kahramanı sizsiniz. Bizim yegane güç kaynağımız yüce Türk milletidir. Bugün mesele milli iradenin yanında olmaktır. Firavun'un karşısında olduğumuz gibi Musa'nın yanında olmaktır. Allah'a hamdolsun ki, bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızın ve demokrasinin yanında olarak bu ülkenin geleceğini kurtarmıştır" diye konuştu. AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da meydandaki coşkulu kalabalığa şöyle seslendi; "Hangi siyasi görüşten olursanız olun, vatanımıza sahip çıkmak için hep birlikte omuz omuza ve yürek yüreğe olalım. Dünya tarihinde adını kahramanlık ve zaferlerle yazdıran necip Türk milletini hiçbir güç ilerleme ve kalkınma yolunda alıkoyamaz. Geçmişimizden aldığımız güç ve imanla bizi bölmek isteyen her türlü ihanet çetesinin karşısında yine tek yürek, yine bir ve beraberiz."

Özkan; "15 Temmuz adeta ikinci kurtuluş savaşıdır"

15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci bir kurtuluş savaşı yaşadığını dile getiren Mersin Milletvekili Hacı Özkan, "15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamıştır. Hepimizi yoktan var eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun ki, bu kurtuluş savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve sabah karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdı. Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Dünya, bu al bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu gördü.15 Temmuz gecesi Allah bu millete tuzak kurmak isteyenlerin tuzağını başlarına geçirdi. Gönlünüzü rahat tutun, Türkiye'nin önü açıktır. Türkiye kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu milletin evlatları dimdik ayakta ve nöbette. Milletimiz milli iradesine sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutuyor. Kendi milletinin üzerine bomba atacak kadar alçalmış bir yapının 40 yıllık planını darmadağın eden aziz milletimize şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Mersin’de halk meydanları bırakmıyor

Kaynak: