Mersin'de Suriyeli çocuğun öldürülmesi davası

Erdemli ilçesinde 5 yaşındaki Suriyeli çocuğu 43 kez bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi- Önceki ifadesini değiştiren sanık, olay günü yanında olan arkadaşının kendisini cinayeti işlemeye sürüklediğini öne sürdü
Mersin'de Suriyeli çocuğun öldürülmesi davası

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde Suriyeli çocuğu 43 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın üçüncü celsesine, tutuklu sanık Alican K. (19) ile maktul 5 yaşındaki Muhammet Derviş'in ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle kaçarak Erdemli ilçesine gelen ve plaj bölgelerinde su satan 5 yaşındaki Muhammet Derviş'in 19 Eylül 2017'de biri derin olmak üzere 43 kez bıçaklanarak öldürdüğünü anımsatarak, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin için Adli Tıp Kurumundan istenen raporların beklendiğini aktardı.

Savunması için söz verilen sanık Alican K, olayın yaşandığını güne ilişkin verdiği ifadesini değiştirmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"İlk duruşmada korktuğum için söyleyememiştim. Olay günü yanımda arkadaşım Özgürcan T. de vardı. O beni zorladı. Önce ilaç sonra da uyuşturucu hap içirdi. İçtiğim alkole de ilaç attı. Çocuk bana küfür ederken 'Bıçakla, bana küfür etseydi bıçaklardım.' dedi. Arkadaşım beni cinayeti işlemeye sürükledi. Mersin Devlet Hastanesinde geçmişte bir süre psikolojik tedavi görmüştüm."

Derviş ailesinin avukatı ise olayda cinsel istismar şüphesi üzerinde durduklarına işaret ederek, bu nedenle olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, keşif talebini reddedip, sanığın mevcut halinin devamına ve Adli Tıp Kurumundan gelecek raporların beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Mersin'in Erdemli ilçesinde 19 Eylül 2017'de Suriye uyruklu 5 yaşındaki Muhammet Derviş, bıçak darbeleriyle öldürülmüş halde bulunmuştu. Polis ekiplerinin 5 gün boyunca 200'den fazla güvenlik kamerası görüntüsünü incelemesi sonucu zanlı Alican K. gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Olayla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında sanık Alican K. olayı kabul ettiğini belirterek, cinayeti kullandığı alkol ve uyuşturucunun etkisiyle işlediğini öne sürmüştü.


Kaynak: