Mersin'de yıkım gerginliği

Kaçak yapının yıkılması sırasında zabıtayla iş yeri çalışanları arasında gerginlik çıktı.
Mersin'de yıkım gerginliği

Bir restoranın bahçesindeki kaçak yapının yıkılması sırasında zabıtayla iş yeri çalışanları arasında gerginlik çıktı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği olayda 2 kişi hafif yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, zabıta ekipleri Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir restoranın kaçak yapı olduğu belirlenen bölümünü yıkmak için iş yerine gitti. Bu sırada belediye görevlileriyle yıkımı engellemek isteyen restoran çalışanları arasında tartışma başladı.

Çalışanların direnmesi üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi çağırıldı. Yıkıma engel olmak için polis ekiplerine de direnen çalışanlardan 10'u gözaltına alındı. Olaylar sırasında hafif yaralanan 2 kişi de ambulanslarda tedavi edildi.

Binadaki malzemelerin tahliye edilmesinin ardından belediye görevlileri yıkıma başladı.

Restoranın sahiplerinden Uğur Tomak, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerine yüksek miktarda masraf yaptıklarını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesinin emeklerini hiçe saydığını iddia eden Tomak, ''Eşyalarımızı bile çıkarmadan yıkım işlemine başladılar. Her şeyin bir karşılığı ve en çok da vermiş olduğumuz emek var. Burada çalışan onca kişinin emeği ziyan edildi. Bu saatten sonra yasal işlemleri başlatacağız'' diye konuştu.

Belediye yetkilileri de imar planında yol ve yeşil alan olarak geçen bölümün işgal edilmesi üzerine yıkımla ilgili karar alındığını ancak iş yeri sahiplerinin yürütmenin durdurulması istemiyle Mersin 2. İdare Mahkemesine başvurduğunu bildirdi. Yetkililer, mahkemenin talebin reddine karar vermesi üzerine yıkımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.