Merve Eğitim Kurumlarının adı değişiyor

Merve Eğitim Kurumlarının adı değişiyor

Konya'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" ile irtibatlı oldukları belirtilen şirkete atanan kayyum heyeti, Merve Eğitim Kurumlarına bağlı okulların isminin yer aldığı tabelaları söktü.

Merve Eğitim Kurumlarına bağlı Selçuklu ve Meram Abdullah Aymaz okullarına gelen kayyum heyeti, okulun isminin bulunduğu tabelaları kaldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini asan heyet, daha sonra okulun isminin ve ambleminin bulunduğu bayrağı indirdi. 

Merve Eğitim Kurumlarına Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Şecaattin Küçükdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayyum heyeti olarak, vatana ve millete kasteden hainlerin karşısında, devlet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını belirtti.

Okulların ismini değiştirmeyi istediklerini belirten Küçükdağ, "Okulların isminin 15 Temmuz Demokrasi Okulları olması konusunda görüş birliği içerisindeyiz. Darbelere ve müdahalelere karşıyız. Halkımızın yanındayız. Kalkışmada şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına dayanma gücü diliyoruz. Şehitlerimizin çocuklarına okullarımızda ücretsiz eğitim ve öğretim imkanı sunacağız. Hain darbe kalkışmasını şiddetle kınıyoruz. Sorumluları en ağır şekilde cezalandırılacağından eminiz." diye konuştu.