Mesafeler engel tanımadı

Mesafeler engel tanımadı

Güney Amerika ülkelerinden Guyana’nın başkenti Georgetown’a giden Cansuyu Derneği ekibi, ülke genelindeki 8 bölgede yardım çalışması yaptı.

Cansuyu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, dernek adına bölgeye giden Guyana Ülke Koordinatörü Bayram Numan Köksal ve dernek gönüllüsü Dr. Necmettin Çalışkan, başkent Georgetown'da Guyana Islamic Trust adlı partner kuruluş ile iş birliği yaparak bölge halkına yardımları teslim etti.

Cansuyu ekibi, Surinam sınırındaki New Amsterdam bölgesinde yerel partnerle kapı kapı dolaşarak çeşitli gıdaların bulunduğu kumanya paketlerini dağıttı. Halkın çok memnun olduğu dağıtımda duygusal anlar yaşandı.

Yardım alanlar adına konuşan Guyanalı Müslümanlardan Abdulşekur, "Türkiye'deki kardeşlerimiz burada olduğumuzu unutmasınlar. Allah razı olsun sizlerden, iyi ki varsınız Müslüman Türkiye." diyerek sevincini dile getirdi.

Cansuyu ekibi daha sonra Georgetown'da Necim Camisi’nde yüzlerce kişiye iftar yemeği vererek halkla buluştu. İftar yemeğinin ardından Cansuyu ekibine teşekkür eden cami imamı Şeyh Emin, "Kardeşlik duygusunun bir parçası olarak dünyanın öbür ucundaki kardeşlerimiz bizi unutmadan yardımlarını göndermişler. Hayır sahiplerinden ve aracı olanlarından da Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cansuyu Derneği Guyana Ülke Koordinatörü Köksal, yaklaşık 30 saatlik yolculuğun ardından zor şartlarda ülkeye ulaştıklarını, bölge halkının dünyanın öbür ucundaki kardeşlerini heyecan içinde beklediğini gördüklerini belirtti.

Köksal, dernek olarak sadece gıda yardımı yapmadıklarını, aynı zamanda bölge Müslümanlarının eğitimine de destek verdiklerini aktardı.