Mesajlarınızı okuyan biri var! Konyalı uzman her şeyi açıkladı

Artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelen yapay zeka, birçok alanda kolaylık sağlarken, özel hayatı da tehdit ediyor. Yapay zeka hakkında önemli noktalara değinen Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken, açıklamalarda bulundu.
Mesajlarınızı okuyan biri var! Konyalı uzman her şeyi açıkladı

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken, yapay zeka ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çıbıkdiken, yapay zekayla bambaşka bir geleceğin bizi beklediğini vurguladı.

yapay-zeka-ve-makine-ogrenimi-teknolojisi-gelismeleri.jpg

‘BAMBAŞKA BİR GELECEK BEKLİYOR’

Yapay zekayla birlikte hayatın değişeceğini ifade eden Çıbıkdiken, “Yapay zekayla ilgili çalışmalar yapılıyordu ama son bir yılda toplumun erişebileceği hale inmiş oldu. Bu daha da artacak. Bu yüzden bizi bambaşka bir gelecek bekliyor. Artık internetsiz bir yaşam yok. Yakın zamanda da yapay zekanın olmadığı bir yaşamı konuşmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

1069892037-0-0-863-486-1920x0-80-0-0-bbc9d094e1f4e152073aefc35f571532.jpg

‘BİLGİLERİNİZİ KAYDEDİYOR’

Yapay zekanın bilgileri kaydettiğini söyleyen Çıbıkdiken, “Yapay zekayı besleyen şey veridir. Kullandığımız birçok sosyal medya var. Bu uygulamalarının çoğu ücretsiz. Çünkü sizin verinizi toplamak için bedava. Bu veriler toplandıkça yapay zeka kendini daha fazla geliştiriyor. Bir şey bedavaysa aslında orada ürün sizsiniz. Sizin neyden hoşlandığınızı, hangi konulara ilgi duyduğunuzu, kimlerle mesajlaştığınızı kaydediyor. Verileri alıyor, matematiksel verilerle geliştiriyor, yazılıma dönüştürüyor ve bir konu hakkında cevap verebilir hale geliyor.” diye aktardı.

sosyal-medya-1977226.jpg

‘FARKLI İŞ ALANLARI ORTAYA ÇIKACAK’

Yapay zekayla birlikte farklı iş alanlarının ortaya çıkacağını vurgulayan Çıbıkdiken, “Yapay zeka ile bir hafta süren iş bir saate inebiliyor. İnsanların becerileriyle ilgili eksikleri yapay zeka doldurursa bir endişe başlayacak. İşsiz kalma korkusu olacak. Ama aslında farklı iş alanlarının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Zaten sağlıkta, tarımda, gıdada kullanılıyor. Bazı konularda hayatımızı kolaylaştıracak.” ifadelerine yer verdi.

1636d24f04096c.png

‘SANAL GERÇEKLİK’

Son zamanlarda gündeme damga vuran sanal gerçeklik gözlüğü hakkında konuşan Çıbıkdiken, “Sanal gerçeklik içerisinde ürün sunuluyor. Her şeyi bir araya getiren bir cihaz var. Herhangi bir klavyeye, mikrofona, telefona ihtiyaç duyulmuyor. Bulunduğunuz yer anında çalışma ortamı veya keyifli zaman geçireceğiniz bir yer oluyor. Aslında bir tüketim malzemesi sunuyorlar. Bunların daha gelişmişlerini de göreceğiz.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :