Mesane kanserinde ilaç, hastanın kendisi olacak

Kemoterapiden yanıt alınamayan, yeni tedavi planlaması yapılamayan ve başka bir organa yayılan ileri derece mesane kanserinde, hastanın bağışıklık sistemi kuvvetlendirilerek tümörün yok edilmesi sağlanacak.
Mesane kanserinde ilaç, hastanın kendisi olacak

Kemoterapiden yanıt alınamayan, yeni tedavi planlaması yapılamayan ve başka bir organa yayılan ileri derece mesane kanserinde, hastanın bağışıklık sistemi kuvvetlendirilerek tümörün yok edilmesi sağlanacak.

İngiltere ve ABD'de yapılan araştırmalar, vücudun bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilerek tümörün yok edildiği immünoonkoloji yönteminin, cilt ve kan kanserlerinden sonra mesane kanserinde de olumlu sonuç verdiğini ortaya koydu.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tarık Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalıklarla mücadelede en büyük silahın vücudun kendi bağışıklık sistemi olduğunu belirterek, son yıllarda bilimsel çalışmalarda buna ağırlık verildiğini söyledi.

Bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi esasına dayanan yöntemin farklı kanser türlerinin tedavisinde de kullanıldığını anımsatan Esen,"İmmünoterapi, vücudumuzun her türlü yabancı ajana karşı kendisini korumak üzere geliştirdiği bir sistemdir. Tümör geliştiğinde de onu farklılık kabul ederek, baskılaması gereken bir sistemdir. Ancak, tümörler genel olarak bu vazifeyle yükümle T hücrelerinin görevini yapmasını engelleyici bazı mekanizmalar üretir. Böylece, T hücreleri tümörü fark edemez ve kanser gelişir.'' diye konuştu.

Çalışmaları devam eden immünoonkoloji ile tümörün T hücreleri bloke etmek için kullandığı enstrümanlar ortadan kaldırılıyor ve T hücreleri aktif olarak bildiği işi yapıyor."

"İmmünoonkoloji yönteminin mesane kanseri tedavisinde de kullanılmaya başlandı"

İmmünoonkoloji yönteminin mesane kanseri tedavisinde de kullanılmaya başlandığı, klinik uygulamaların İngiltere ve ABD'de yapıldığını anlatan Esen, sonuçların yurt dışında çok sayıda bilim insanın katıldığı programda açıklandığını aktardı. 

"Dünya genelinde bir yılda 330 bin erkek ve 100 bin kadına mesane kanseri tanısı konuluyor"

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin de mesane kanserinin dünya genelinde sık görülen kanser türleri arasında yer aldığını belirterek, "Dünya genelinde bir yılda 330 bin erkek ve 100 bin kadına mesane kanseri tanısı konuluyor." dedi.