Mescid-i Aksa'ya baskın!

Yahudi yerleşimcilerin, İsrail polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girdiği belirtildi. 40 kişiden oluştuğu belirtilen Yahudi yerleşimcilerin, sabah saatlerinde Müslümanların tepkisini çekti.
Mescid-i Aksa'ya baskın!

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yaklaşık 40 kişilik bir grup Yahudi yerleşimci, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa avlusuna girdi. Polisin sabah saatlerinden itibaren külliye girişlerinde Müslümanlara zorluk çıkardığı, içeri girenlerin kimliğini aldığı ve çıkana kadar kimlikleri alıkoyduğu ifade edildi.

Müslümanların girişinde yapılan zorluklara karşın fanatik Yahudilerin polis eşliğinde külliye içerisinde gezmeleri avludaki Müslümanların tepkisine yol açtı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.