Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller protesto edildi

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini sürdüren İsrail protesto edildi.
Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller protesto edildi

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini, Başkentte protesto etti.

Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan platform üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Soner Kartal, İsrail'in son iki haftadır işgal ettiği Mescid-i Aksa'da namaz kılınmasına izin vermediğini, sokakta namaz kılanlara ise son derece sert müdahale ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasının İsrail'in son projesi olduğunu belirten Kartal, ezanın yasaklanması ve güvenlik bahane edilerek Mescid-i Aksa'nın girişlerine x-ray cihazları konularak girişlerin engellenmesinin, ihanet projesinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Platform üyeleri, basın açıklamasının ardından İsrail bayrağı bulunan tuvallerin üzerine Türk ve Filistin bayrakları yapıştırdı.

Sakarya

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi. 

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan platform üyeleri, "Barış, kardeşlik ve adalet için kendine değil, herkese Müslüman", "Siyonist işgale son, Filistin'e özgürlük" ve "Siyonizm yenilecek, direniş kazanacak" yazılı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine slogan attı. 

Grup adına açıklama yapan Ali Güler, siyonistlerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik operasyonlarıyla Kudüs Müslümanlarına zulmettiğini söyledi. 

Müslümanların Filistin'den çıkarılması ve Filistin'in bir Yahudi yurdu haline getirilmesi için her türlü gayretin gösterildiğine işaret eden Güler, "Kudüs'ün, Gazze'nin, Batı Şeria'nın, tüm Filistin'in evlatları siyonistlere karşı bütün güçleriyle direniyorlar." dedi.

Aksaray

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Ulu Cami önünde toplanan grup, "Barış, kardeşlik ve adalet için kendine değil, herkese Müslüman", "Siyonist işgale son, Filistin'e özgürlük" ve "Siyonizm yenilecek, direniş kazanacak" yazılı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Platform Başkanı Eyüp Dağdaş, Kudüs'e 1948'ten beri yapılan işgallerin İslam'a karşı yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.