'Mesleğini FETÖ'nün emrine verenlere Türk yargısı hesap sorar'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Millete silah dayayan bir terör örgütü içerisinde faaliyet gösterenlere ne derece sanatçı denir? Mesleğini örgütün emrine verenlere elbette Türk yargısı hesap sorar." dedi.
'Mesleğini FETÖ'nün emrine verenlere Türk yargısı hesap sorar'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlığın Toplantı Salonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

KKTC'nin kalkınmasını Türkiye'nin kalkınmasıyla eşdeğer gördüklerini ifade eden Tüfenkci, Kıbrıs'ın ekonomik gelişmesini çok yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Bazı insanların, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşananları çok çabuk unutabileceğini ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bu mücadeleyi sulandırmak adına sanatçıların ve sporcuların alınmasına karşı çıkarak, FETÖ'nün istediği kara propagandaya çanak tutan birtakım açıklamalarda bulunabiliyorlar. Hiçbir sanatçının veya sporcunun terör örgütüne üye olması, terör içerisinde faaliyet göstermesi düşünülmemesi gerekir. Sanatçılar, sporcular her türlü eleştiriyi yapabilir ama Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kasteden, bu millete silah dayayan bir terör örgütü içerisinde faaliyet gösterenlere ne derece sanatçı denir? Mesleğini o örgütün emrine verenlere elbette Türk yargısı hesap sorar."

"KKTC esnafı kredilerden faydalanabilecek"

Bakanlık olarak esnaf ve sanatkarlara yönelik çok ciddi destekler verdiklerine değinen Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Merkez Kooperatifi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'ne (TESKOMB) üyelik başvurusu yapacağını sizlerle paylaşmak istiyorum. TESKOMB, tıpkı Türkiye'de esnafımıza kullandırdığı şekliyle KKTC'de faaliyet gösteren esnaflarımıza da bu çerçevede bu kredilerden faydalandırmış olacak. Bu özellikle KTTC'de esnaf kardeşlerimizin faaliyetlerine önemli bir destek diye düşünüyorum."

"Nakit kaynağı can suyu olacak"

Atun ise iki ülke arasındaki iş birliğinin artarak devam ettiğini belirterek, "Bu yıl kalan 5 ay süre içerisinde KKTC olarak Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla 200 milyon lira civarında bir nakit kaynağının 9 farklı program altında KKTC'ye can suyu olarak sirayet edeceğinin de müjdesini vermek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Tüfenkci ve Atun, iki ülke arasında geçerli olacak "Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik İşbirliğinin Geliştirilmesi Hakkında Mutabakat Zaptı"nı imzaladı.