Mesleğinin 50. yılında sarı basın kartı sahibi oldu

Mardin'de bir çok yerel gazete ve ulusal ajansta muhabirlik ve il temsilciliği yapan Adnan Avuka mesleğinin 50'inci yılında sarı basın kartı sahibi oldu.
Mesleğinin 50. yılında sarı basın kartı sahibi oldu

Mardin'de bir çok yerel gazete ve ulusal ajansta muhabirlik ve il temsilciliği yapan Adnan Avuka mesleğinin 50'inci yılında sarı basın kartı sahibi oldu.

Mardin Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avuka için düzenlenen törende Vali Mustafa Yaman sarı basın kartını Adnan Avuka'ya verdi. Cemiyet binasında düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Komisyon Başkanı Murat Viran, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbegi, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Başkan Yardımcısı Rıdvan Fidan, Yönetim Kurulu Üyeleri Vahap Erdoğan, Neriman Çelebi ve Mehmet Çalık katıldı. 1966 yılında ilkokul çağında gazetecilik mesleğine başlayan Adnan Avuka mesleğinin 50. yılında sarı basın kartına kavuştu.

Yeni Asya, Türk Haberler Ajansı, Yeni İstanbul, Tercüman, Cumhuriyet, TRT, Anadolu Ajansı, Hürriyet, Hürriyet Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Hürses Ekonomi Gazetesi, Güney Hakimiyet, İlk Haber Gazetesi Mardin ilinde çeşitli yerel gazetelerde muhabirlik yapan ve son olarak da İlkses Gazetesi kadrosunda yer alan duayen gazeteci Adnan Avuka'nın Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen sarı basın kartı düzenlenen törenle verildi. Şimdiye kadar sarı basın kartı için neden müracaat etmediğini analatan Adnan Avuka, "Sarı basın kartı ile tanınmak istemiyordum. Bunca yıllık gazetecilik hayatımda neden basın kartı için müracaat etmediğime bende anlam veremiyorum. Şimdilik sarı basın kartını aldık, önümüzdeki günlerde sürekli basın kartı için müracaat edeceğim" dedi.

"Gazetecilik sorumluluktur"

Gazetecilik mesleğini farklı kılan tarafının, gazetecinin toplum adına yüklendiği sorumluluk olduğuna vurgu yapan Adnan Avuka "Her mesleğin önemine inanıyorum. Ama toplumu yönlendiren, toplum adına olayları, gelişmeleri takip eden gazetecilerin, toplumu doğru bilgilendirme sorumluluğunu omuzlarında taşıdıkları için gazetecilik mesleği ayrı önem ve değer taşır. 50 yıldır bu sorumluluğu yerine getirdiğime inanıyorum" diye konuştu.

"Bugün üç sevinci bir arada yaşıyorum"

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka üç sevinci bir arada yaşadığı belirterek "15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması, Cumhuriyete ve demokrasiye halkın sahip çıkması ve en küçük kızım Merve Avuka'nın doğum yaparak 4'üncü torunuma kavuşmak beni çok mutlu etti. Son olarak en güzel hediye ise 50 yıldan sonra ilk defa sarı basın kartı almamdır" ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Yaman ise Adnan Avuka'ya basın kartını verirken "Gazeteciliğin zor ve sorumlulukları olan bir meslek olduğunu biliyoruz. Son darbe girişiminde basın toplumsal sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmiştir. Basın kartının hayırlı ve güzel haberlere vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: