Dyt. Büşra Cengiz

Dyt. Büşra Cengiz

Metabolizma hızlandırıcı bitkiler ve özellikleri

Metabolizma hızlandırıcı bitkiler ve özellikleri

FUNDA YAPRAĞI :

Besinlerle alınan yağın bağırsaklar tarafından emilim miktarını azaltır. Bu sayede vücutta hazır bulunan yağ kullanılır. Kilo vermeye yarar.Ödem söktürücüdür.

HİBİSKUS :

Aroması ve renginden dolayı çok lezzetli bir tadı vardır. Sindirim sistemini çalıştırır. Şişliği alır. Kilo vermeye yardımcıdır. İyi bir antioksidandır.

MATE :

Açlık reseptörlerini bloke eden bir çaydır. Metabolizmayı hızlandırır.Vücutta bulunan fazla yağı yakar. Yorgunluğu alır ve konsantrasyonu arttırır.

MÜRDÜM ERİĞİ :

İçeriğinde yüksek oranda potasyum, mineraller ve C vitamini bulunmaktadır. Bağırsakları çalıştıran mürdüm eriği, metabolizmayı hızlandırır ve kabızlık problemine iyi gelir. Kan şekerini yavaş yükselttiğinden tokluk hissi verir ve metabolizmayı hızlandırır. Bu sebeple diyet yapanlar için çok uygundur. İçerdiği minerallerden dolayı kalp ve tansiyon problemi yaşayanların da faydalanabileceği bir meyvedir. C vitamini ve potasyum içeriği açısından zengin olduğundan antioksidan özelliklere sahiptir. Bu sebeple serbest radikallere karşı savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini arttırır. Diyet süresince vücut direncinin yüksek kalmasına katkı sağlar.

KİRAZ SAPI :

Fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kilo vermeye yardımcıdır. Sakinleştirici etkisi vardır. Susuzluğu giderir. Böbreklere faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Kanı temizler. Böbrek taşı oluşumunu geciktirir. Kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır.

YEŞİL ÇAY :

Metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bir antioksidandır. Diyet sırasında vücut direncinin güçlü olmasını sağlar.

BARUT AĞACI KABUĞU :

Barut ağacı kabuğu bağırsak zarına zarar vermeden ve bağımlılık yaratmadan kullanılabilen bir bitkidir.  Özellikle kabızlıkta, mide şişkinliğinde, akciğer şişmelerinde ve safra suyu salgılanmasında etkili olmaktadır. Ayrıca bir diğer önemli özelliği de hemoroit rahatsızlığında kullanılmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dyt. Büşra Cengiz Arşivi
SON YAZILAR