Mete Yarar: Operasyonu Twitter'dan sızdırdılar

Konuk olduğu TVNET yayınında operasyonlara ilişkin çarpıcı bulguları paylaşan güvenlik uzmanı Mete Yarar, "FETÖ tüm operasyon bilgilerini sürekli olarak sızdırdı. Polis bir operasyon yapıyordu, anında her şey Twitter'da sızdırılıyordu" dedi.
Mete Yarar: Operasyonu Twitter'dan sızdırdılar

Güvenlik uzmanları Mete Yarar ve Abdullah Ağar ile Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yesugay Aksakal, dün akşam konuk olduğu TVNET canlı yayınında Sinem Köseoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, terörle mücadele sürecinde FETÖ'nün parmağı bulunduğuna dikkati çekti.

FETÖ'nün tüm operasyon bilgilerini sürekli sızdırdığını açıklayan Yarar, "Polis bir operasyon yapıyordu, anında her şey Twitter'dan sızdırılıyordu. Bölgede operasyon yapan polis ve askerler sosyal medyada linç edilmek istendi" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 80'i psikolojik"
Öte yandan Yarari "Terörle mücadelenin yüzde 80'i psikolojik, yüzde 20'si askeridir. Kamu diplomasisi çalışanı sayısı bizde 6 iken ABD'de bu sayı binleri buluyor" dedi.

FETÖ-PKK mühimmat alışverişi yapmış
Terör örgütü FETÖ'nün, PKK'ya mühimmat sağladığı ortaya çıkmıştı. Temmuz 2015'te Şanlıurfa'da 2 polisin şehit edilmesiyle başlayan iç işgal planında, FETÖ'cü şirketin Lübnan ve Suriye'ye ihraç ettiği patlayıcıların PKK tarafından kullanıldığı ve ve iki örgüt arasında mühimmat alışverişinin belgeleri bulunmuştu.

FETÖ-PKK işbirliği iddianamede
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede, FETÖ ile PKK'nın aynı amaç doğrultusunda kurulduğu belirtilerek, iki örgütün işbirliği anlatıldı.

TVNET