Meteoroloji uyardı, oraj soğukları geliyor! O güne dikkat

Bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde tüm yurtta Çarşamba'dan itibaren soğuk hava dalgası etkili alacak. Meteoroloji ve AKOM'dan oraj soğukları uyarısı yapıldı. Peki Oraj soğukları nedir, etkileri neler? Ne kadar süerecek? Konya'da hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...
Meteoroloji uyardı, oraj soğukları geliyor! O güne dikkat

Çarşamba günü Türkiye ani sağanak yağışı, yıldırım, dolu ve gök gürültülü yağışın etkisi altına girecek. Çaşta İstanbul olmak üzere birçok kenti zor saatler bekliyor.

NTV'nin haberine göre, soğuk hava dalgası özellikle Marmara'da yağışlara neden olacak. Önümüzdeki üç gün oraj yağışları bekleniyor.

Peki Oraj soğukları ne demek?

Oraj, birkaç saat bardaktan boşalırcasına gök gürültülü, yıldırımların ve yer yer doluların oluştuğu bir yağış sistemi olarak tanımlanıyor.

Meteoroloji verilerine göre Tekirdağ ve Trakya bölgesinde yarın şiddetli yağışlar bekleniyor. Yarın İstanbul'da da öğle saatlerinden sonra saat 15.00 ile 19.00 arasında kuvvetli yağış var.

Oraj nedeniyle sıcaklıklar da düşecek, cuma günü İstanbul'da sıcaklıkların 12 derece düşmesi bekleniyor. Cuma günü Konya'da en yüksek hava sıcaklığı ise 10 derece olacak.

Yağışlar birçok kenti etkisi altına alacak. Konya'da cuma gününe kadar gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi ve pazar günleri ise çok bulutlu bir hava olması bekleniyor.

İzmir, Ayvalık, Kuzey Ege'de de yarın akşam saatlerinde gece saatleri arası şiddetli gök gürültüsünün olduğu yağışlar bekleniyor.

Etiketler :