Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyarmıştı: İstanbul'u sağanak yağış vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiğini açıklamıştı.
Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyarmıştı: İstanbul'u sağanak yağış vurdu

İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde kuvvetli yağış etkili oluyor.

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy'e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy'e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

Evleri su bastı

Öte yandan Arnavutköy'de yollar dereye dönerken birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı vatandaşlar rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Evini su basan vatandaş kovayla suyu boşaltmaya çalışırken, yağmura kapılan motosikleti vatandaşlar zor kurtardı. Arnavutköy'de bir otoparkı da su bastı.

Anadolu Mahallesi'nde sokaklar dereye dönerken, Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde kurulan semt pazarı da sular altında kaldı. İstanbul'da sağanak yağışın, akşam saatlerinde ve gece de etkili olması bekleniyor.

Başakşehir'de metro istasyonunu su bastı

Daha çok Arnavutköy'de etkisini gösteren sağanak yağış Başakşehir'i de vurdu. İlçede bazı sokak ve caddeler göle dönerken metro istasyonunu su bastığı da öğrenildi.

Vali Gül'den İstanbul'daki sağanak için uyarı: Trafiğe çıkmayın

İstanbul'un başta Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde etkili olan sağanak yağışla ilgili İstanbul Valisi Davut Gül de bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya platformu 'X'ten paylaşımda bulunan Gül, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Vali Gül paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim."

Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı

İstanbul'un kuzey kesimlerinde etkili olan sağanak yağış öncesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği peş peşe uyarılarda bulunmuştu.

Yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtilen uyarılarda vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısında da bulunulmuştu.

Etiketler :