Meteorolojiden Konya'ya uyarı üstüne uyarı! O saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 il için "turuncu', 14 il için "sarı" uyarıda bulundu. Uyarı yapılan şehirler arasında Konya da yer aldı. Konya'da bugün hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...
Meteorolojiden Konya'ya uyarı üstüne uyarı! O saatlere dikkat

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadiseleri bekleniyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artacağı ve bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

konya-hava-durumu.png

Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

Bugün rüzgarın; Konya ve Karaman’da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarın özellikle öğleden sonra etkili olması bekleniyor.

meteorolojiden-konyaya-uyari-ustune-uyari.jpg

Konya Valiliği de uyardı

Meteorolojinin uyarısı sonrasında Konya Valiliği sosyal medya hesaplarından da vatandaşlara kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Uyarıda, şu ifadelere yer verildi

"Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir."

 Muhabir
Etiketler :