Meteorolojiden sağanak uyarısı

İstanbul'un Anadolu yakası ile Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yarından itibaren sağanak bekleniyor- Yağışın iki gün süreceği, hava sıcaklığının, perşembe günü 6-10 derece azalacağı cuma gününden itibaren de mevsim normallerinde seyredeceği tahmin
Meteorolojiden sağanak uyarısı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un Anadolu yakası ile Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yarın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin yarın Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemleri, perşembe günü ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bölgede halen mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklığının perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte hissedilir derecede (6-10) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği öngörülüyor.

İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yarından itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın etkili olması beklenirken perşembe günü bölgenin tamamında sağanağın devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteorolojik tahminlere göre, cuma günü soğuk ve yağışlı sistemin bölgeyi terk etmesi, aynı gün hava sıcaklığının, artmaya başlaması ve yeni haftayla birlikte bölge genelinde mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.

Kaynak: