Meteoroloji'den yağmur uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Marmara Bölgesi'ni kuvvetli yağış konusunda uyardı. İstanbul'da da gece saatlerinden itibaren yağmur etkili olmaya başladı. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazıları ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı.
Meteoroloji'den yağmur uyarısı

Bu sırada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan, yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak korundu; bazıları ise ıslanmamak için çevredeki iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı. Yağış nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu. Yağmur hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

KOCAELİ'DE ALTGEÇİTLERİ SU BASTI

Kocaeli'nde etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle bazı altgeçitleri su bastı. Alikahya Atatürk Mahallesi'ndeki altgeçitte mahsur kalan Nurşani Güneş'in kullandığı servis midibüsü, bir şehiriçi halk otobüsüyle çekilerek kurtarıldı.

Yeşilova Mahallesi'ndeki altgeçitte mahsur kalan bir otomobil ise çekiciyle yoldan kaldırıldı. Su basan altgeçitleri şerit çekerek ulaşıma kapatan polis ekipleri, aydınlatmalardan kaynaklanabilecek elektrik kaçağı tehlikesine karşı da olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) ekipleri, önlemlerin ardından altgeçitlerde biriken suyu boşaltmak için çalışma başlatırken, çok sayıda ekip de devriye gezerek olası su baskınlarına müdahale için hazırlık yapıyor.

Öte yandan, 3 gün önceki sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı Kartepe ilçesindeki Emek Mahallesi'nde İSU ekiplerince çeşitli tedbirler alındı.

MARMARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji, Marmara'da başlayan yağışların; kuvvetli rüzgarlarla birlikte etkisini arttırarak Marmara'nın güneybatısından başlayarak Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ve doğusu, Bursa'nın kuzey kesimleri ile Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bugün Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu hariç tüm bölgelerde yağış hakim.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul: 15 derece

Ankara: 16 derece

İzmir: 18 derece

Trabzon: 20 derece

Antalya: 21 derece

Ağrı: 12 derece

Diyarbakır: 22 derece