Metrobüste taciz skandalı pembe vagon uygulamasını gündeme getirdi

İstanbul’da Fatih Özdemir isimli bir sapık,metrobüste bir kadını taciz etti. Yaşanan olay,Yeni Haber’in “Konya’da tramvay vagonları ayrılsın mı”haberini hatırlatırken, tercihe dayalı pembe vagon uygulamasını gündeme getirdi
Metrobüste taciz skandalı pembe vagon uygulamasını gündeme getirdi

 İstanbul’da Fatih Özdemir isimli sapığın  metrobüste bir kadını taciz etmesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü.Bugün yaşanan bu rezil olay, Yeni Haber’in “Konya’da tramvay vagonları ayrılsın mı”haberini hatırlatırken tercihe dayalı pembe vagon uygulamasını gündeme getirdi.

Yaşanan bu rezil olayın ardından sosyal medya kullanıcıları İstanbul’da kadın ve erkeklere ayrı vagon getirilmesi talebinde bulundu.Yaşanan olaydan en çok kadınların rahatsızlık duyduğu ve mağdur olduğunu söyleyen kullanıcılar pembe vagon uygulamasının  dünyada örneklerinin olduğunu belirterek yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istedi.

Dünya uygulamaya başladı

Ülkemizde kadın-erkek için vagonların ayrılması talebine toplumun büyük bir kesimi destek verirken bir çoğu da “laikliğe aykırı” olduğu gerekçesiyle karşı çıkmakta.Oysa uygulama dünyanın bir çok yerinde uygulanıyor.ABD’de 2014’ten itibaren sadece kadın yolcuların kullandığı “shetaksi” uygulamasına başlandı.

Japonya 2000’den itibaren metrolarda sadece kadınların kullanabildiği pembe vagon uygulamasına geçti.Brezilya’da 2006’dan beri banliyö ve trenlerde kadınlara özel pembe vagon uygulamasına geçildi.FATMA DOĞANAY

İşte metroda  yaşanan taciz olayından sonra bir kez daha gündeme gelen “vagonların ayrılması “konusu hakkında  sosyal medya kullanıcılarının yapmış olduğu o paylaşımlar:

drrr.jpg

metro-002.jpg

vagonlar-ayrilsin-diyen-sosyal-medya.jpg