Mevlana Meydanı’nda büyük coşku

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ), 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin akamete uğratılmasının 3. yıl dönümünde Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü buluşmasına onbinlerce Konyalı katıldı.
Mevlana Meydanı’nda büyük coşku

15 Temmuz hain darbe girişimi, üçüncü senesinde Konya Mevlana Meydanı'nda anıldı. Mevlana Meydanı’nda programın başlamasına saatler kala vatandaşlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attılar.  Konya Mevlana Meydanı’nda ki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, AK Parti ve MHP Konya Milletvekilleri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya protokolünün önemli isimleri, siyasi parti teşkilatları, esnaf odaları ve çok sayıda önemli isim katıldı.

15-temmuz-2019-1.jpg

‘15 TEMMUZ ZAFER GÜNÜDÜR’

15 Temmuz’un milli birlik ve zafer günü olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, “Bugün Konya meydanında, Ankara’da, İstanbul’da, Malatya’da, Ordu’da, Rize’de, Çankırı’da ve 81 ilimizde her yerde meydanlarda bu millet dimdik ayakta olduğunu ve bu darbe girişimine karşı dimdik ayakta duran liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında olduğunu yine gösteriyor. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Hainlerin hepsi bugün hak ettikleri deliklerde cezalarını çekiyorlar. Artık onları konuşmayacağız. 15 Temmuz’lar milli birlik ve zafer günüdür. Kahramanlarımızı konuşacağız. Bu ülkenin kahramanları sayesinde nasıl dimdik ayakta olduğumuzu konuşacağız. Konyalılar olarak bugüne kadar hem davamıza, hem partimize, hem de Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz o müthiş desteğin ve gücün bir örneğini bugün Konya müthiş coşku ve kalabalıkla bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.

15-temmuz-2019-5.jpg

‘BU ZAFERİN SAHİBİ TÜM TÜRKİYE’DİR’

15 Temmuz zaferinin sahibi Türk milletidir’ diyen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “15 Temmuz, Milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, aziz milletimizin de hainlere karşı galip geldiği, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu zaferin sahibi tüm Türkiye’dir, milletimizin ta kendisidir. Milletimizden Allah razı olsun. Bizler bugünün önemine, unutulmamasına, bu başarının her zaman gündemimizde kalması adına meydanlarda toplandık. Dün akşam şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yemekte buluştuk. Bugün mevlid okundu, dualar okundu. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacak, ömrümüz boyunca anmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

15-temmuz-2019-6.jpg

‘15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ’

FETÖ’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk milletinin engellediğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tüm Konyalılara sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugün buradaki coşku ve kalabalık tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya bir şey hatırlatıyor. Buradan hep birlikte diyoruz ki, 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Bundan tam 3 yıl önce hain FETÖ darbe girişimiyle milletimizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmak ve ülkemizi bir kaosa sürüklemek için asker kıyafeti giymiş hainler milletimizin parasıyla alınmış tanklarıyla, uçaklarıyla ülkemizin üzerinde emellerini gerçekleştirmek üzere bir darbe girişiminde bulundular. Ama unuttukları şeyler vardı. Milletimizin vatan, bayrak sevgisini, bağımsızlığa düşkünlüğünü ve demokrasi inancını unutmuşlardı. Tankları yürütünce, uçakları uçurunca diğer liderler gibi meydanı terk edecek bir lider olduğunu düşündüler. Ama liderimizin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu unutmuşlardı. O zor günde Cumhurbaşkanımız çıkıp dedi ki, ‘lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır’ Büyük bir cesaretle gördük ki liderimiz önderliğinde milletimiz meydanlarda göğsünü bu hainlere karşı siper etti. Milletimiz hain darbe girişiminin sonunu getirdi” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ