Sami Gediz

Sami Gediz

MEVLANA ŞEHRİNE HOŞGELDİNİZ

MEVLANA ŞEHRİNE HOŞGELDİNİZ

Konya Valimiz Muammer Erol pazartesi günü itibariyle yeni görevine başladı. Yazımıza kendisine hayırlı olsun diyerek başlayalım. İnsanlar konusunda ön yargılı davranmayı hiçbir zaman kabul etmedim. Bu valimiz konusunda da bazı spekülasyonlar insanlar tarafından konuşuluyordu. Hatta gazeteci düşmanı bile dediler. Fakat Sayın Valimiz gayet mütevazi, anlayışlı ve iletişim bilgisi çok yüksek birisi olarak karşımıza çıktı. Güler yüzüyle, sohbetiyle ve konuşmasıyla bütün gazeteci arkadaşlar tarafından takdir edildi. Vali Bey, Konya hakkında biraz bilgi alarak gelmiş. Tarım ve sanayi alanında Konya’nın iyi işler yaptığını ve 2023 hedefleri için daha fazla çalışmanın yapılması gerektiğini de ekledi. Kalkınma Bakanlığı teşviklerinden bütün iş adamlarının faydalanması gerektiğinin altını çizdi. Konya’nın Ankara’ya yakın olmasının avantajları da beraberinde getirdiğini söyledi. Vali Erol, Eski Valimiz Aydın Nezih Doğan’dan da övgüyle bahsetti.

Vali Muammer Erol Konya’ya gelir gelmez sağlam bir Konyasporlu olmuş. Hatta bizden daha iyi bir Konyasporlu olacağını söyledi. Spora olan ilgisini Elazığ’dan duymuştuk. Konyaspor’u da sahiplendiğine göre sanırım şirketleşme konusunda yapılan çalışmaları devam ettireceğine inanıyorum. Bu konuda da İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi Bey sanırım raporu yeni Valimize sunar. Çünkü bu takıma giren paralar artık çarçur edilmemelidir. Belirli bir kurumsallık içerisinde ve düzenli bir Konyaspor istiyoruz.

5 AĞUSTOS TARİHLİ yazımda Vali Muammer Erol hakkında öngörülerimi yazmıştım. Yanılmadım. O yazımın bir kısmını tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum

YENİ VALİMİZİ TANIYALIM (5 Ağustos 2013)

Gelelim Elazığ Valisi Muammer Erol Bey’e… Ona artık Konya Valimiz diyebiliriz. Elazığ’dan bir Vali’nin Konya’ya geleceğini duyunca Elazığ’dan gazeteci arkadaşımı arayıp kendisi hakkında biraz bilgi alayım dedim. Öncelikle Konya’ya çok çabuk uyum sağlayacak bir yaşam tarzına sahip, Muhafazakâr biriymiş. Elazığ’da basın camiasından birkaç arkadaşla ters düşmüş. Kendisinin konuşmasının içerisinden cımbızla kelimeleri çekerek haber yapmışlar. Bu haberler kendisini rahatsız edince gazetecilere karşı bir mesafe koymuş. Vali Bey daha gelmeden geçmişte yaşanan olaylarla bir yıpratma kampanyası başlatmanın anlamı yok. Kendisi son derece mütevazi, ılımlı bir kişilikmiş. Yurtdışında dil eğitimi ve enformasyon eğitimi almış. Kendisi Kayserili ama hangi şehre giderse o şehirli olan ve kendi şehri gibi çalışan bir Vali olduğunu söylediler. Mesela spor konusunda Elazığspor’un toparlanması için çaba harcayan isimlerdenmiş. Tahminim Beşiktaş’ı tutuyor. En son Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile fotoğraf paylaşılmış. Sosyal bir kişiliği varmış. Konya’ya uyum sağlaması çabuk olur diye düşünüyorum. Şimdiden Konya’yı tanımak için araştırmaya başlamış. Vali Bey aynı zamanda 3 çocuğu olan bir ev reisi. Gazetecileri toplantıdan kovdu şeklinde haberler yayınlanmıştı fakat bu haberlerin çarpıtılma olduğunu öğrendim. Programda zaten gazeteciler haberlerini tamamlayacak gerekli görüntü ve bilgiyi almışlar. Özel paylaşılacak konuları dile getirmek için gazetecilerden ricada bulunmuş. Bu tür olaylarla bir İlin Valisi yıpratılmamalıdır. Uzun lafın kısası Mevlana Diyarı Konya’da Vali görevini yürütmek güzeldir. Yeni Valimiz umarım başarılı işlere imza atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR