Konya’da önemli bir proje daha hayata geçiyor! Mevlana Türbesi güzergahı cazibe merkezi olacak

Konya için yeni projeler bir bir hayata geçiyor. Şehrin vizyonuna değer katacak Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi ile alakalı tanıtım programı yapıldı. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu projenin Dar-ül Mülk projesinin en önemli ayağını oluşturduğunu söyledi.
Konya’da önemli bir proje daha hayata geçiyor! Mevlana Türbesi güzergahı cazibe merkezi olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin Tanıtım Programı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Şehrimize değer katan nice güzel yatırımda omuz omuza olduğumuz Uğur başkanımıza şükranlarımı iletiyorum.” dedi.

“HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Başkan Hasan Kılca, “Konya önemli bir merkez. Karatay ise önemli bir hafıza. Bizler de bu anlayışla hareket ediyoruz. Bizler dünü unutturmayan bugünü koruyan ve yarını geçmişten koparmayan yapılar inşa ediyoruz. Bir hayalimizi de gerçekleştiriyoruz. Türbe Arkası Kentsel Yenileme projemizin geri planında önemli çalışma var. Zorlu bir kamulaştırma sürecini başarıyla tamamladık. Çalışmamızı yaparken bölgede bulunan geleneksel nitelikteki yapıları da tek tek koruduk. Geleceğe dönük kültürel mirasın korunmasını sağladık. Hedefimiz tamamen Konya’nın turizmine yönelik. Şehrin en gözde merkezinden Hz. Mevlana türbesini de içine alan bir bölge. Her yıl milyonlarca turisti bu bölgede ağırlıyoruz. Böylesine kıymetli bir merkezde proje üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-03-18-saat-22-16-56-a3396099.jpg

“KONYA’MIZA ÇOK YAKIŞACAK”

Başkan Hasan Kılca, “Geçmişle bugünü birbirine bağlayan şehirimizi turizmde ön plana çıkaracak şehrimizin değerlerini yaşatacak önemli bir merkez olacak, Konya’mıza çok yakışacak inşallah. çarşıları ve müzeleriyle şehrimize önemli bir hareketlilik sağlayacak. Şehrimizin en kapsamlı kentsel yenileme projelerinden birini daha Büyükşehir Belediyemizle birlikte hayata geçiriyoruz.” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-03-18-saat-22-16-56-005fd0d0.jpg

“DAR-ÜL MÜLK PROJESİNİN EN ÖNEMLİ AYAĞINI OLUŞTURUYOR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesinin Dar-ül Mülk projesinin en önemli ayağını oluşturduğunu söyledi. Başkan Altay, “Bu bölgede sağlıksız yapılanma büyük problemlere yol açmıştır. Karatay Belediyemizle birlikte bu bölgede tarihi bir dokunuş gerçekleştiriyoruz. Karma fonksiyonlu kullanım modeli oluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-03-18-saat-22-16-56-f94f4009-001.jpg

NİSAN AYINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Projede çalışmaların Nisan ayında başlayacağını vurgulayan Başkan Altay, “Batı kısmında yer alan Hz. Mevlana türbesinin yakın çevresini az yoğunlukta değerlendireceğiz. Dinlenme alanları yürüyüş alanları oluşturacağız. Doğu kısmına ise tanıtım merkezi yapacağız. Türbe ziyaretçilerini bilgilendireceğiz. Çok güzel bir çarşı projesi de yine buradaki en önemli alanlardan birisi olacak. Proje kapsamında Konya mutfağı ile destekleyici kültür yapıları inşa edeceğiz. Çok kapsamlı bir tarih ve medeniyet müzesi inşa edeceğiz. Türbeye uzak kısımlarda ise kitap kahve gibi yapılar oluşturacağız. Konya Mevlevi Dergahı da yine bu bölgede hayat bulacak. Bu yapılarla beraber proje içinde otel ve butik oteller de yer alacak. İnşallah Nisan ayında çalışmalara başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-03-18-saat-22-16-56-f54c1d1c.jpg

Etiketler :