Meydan giderek kalabalıklaşıyor

Mevlana Meydanı’nda demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Şehrin farklı noktalarında kutlu direnişini sürdüren Konyalılar, gecenin ilerleyen saatlerinde Mevlana Meydanı’na gelerek nöbetini burada devam ettiriyor.
Meydan giderek kalabalıklaşıyor

“recep-tayyip-erdogan’i-yem-etmeyecegiz”.jpg

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I YEM ETMEYECEĞİZ”

80 ihtilalini yaşadığını ve o zamanlar 8 yaşında olduğunu ifade eden Hacı Hasan Adalı, “Çocuk aklımla o dönem ihtilal sonrası çekilen sıkıntıları bildiğim için bu milletin verilmiş bir sadakası var diyorum. İçimizde bir Veli kul var ki şuan bu birlik beraberlik pozisyonunu yaşıyoruz. Bu birlikteliği gören insanın damarları titrer. Benim kardeşim başçavuş. Rize’de görev yapıyor. İlk aklıma gelen şey “İnşallah kardeşim bu harekatın içinde yoktur” dedim. Rabbime şükür ben kardeşime haram ekmek yedirmişim ki böyle bir kalkışmaya katılmamış. Adnan Menderes’i darağacından alacak yaşımız olmadı ama Recep Tayyip Erdoğan’ı bunlara yem etmeyeceğiz. Ben eski bir ülkücü olarak söylüyorum ki, ülkücü adam vatanını milletini seven, doğru kişinin yanında olan kişidir. Bin tane Devlet Bahçeli olsa oy atmam yine Recep Tayyip Erdoğan’a atarım. Darbe girişiminin yaşandığı gün film izliyordum. Reklam arasında TRT’yi açtım ve okunan bildiriyi görünce şok oldum. Hemen internete baktım. Gelişmeleri öğrenip dışarı çıktım. Valiliğin önüne gittim. Ben varmadan zaten birçok gelen olmuş. Demek ki bizim halkımız bilinçli. Darbeciler eğer iletişim hatlarını kesebilselerdi belki bu uyanış olmayacaktı. Devletimiz, milletimiz için her gün Mevlana Meydanı’na geliyorum. Sabah namazımı burada kılıp işime geçiyorum” dedi.

“halkimiz-gecit-vermez”.jpg

“HALKIMIZ GEÇİT VERMEZ”

Hainlerin kendi kazdıkları kuyuya kendilerinin düştüğünü söyleyen Mesut Kalcı, “Darbe girişimi başarısız oldu. Bizler vatanımızın, milletimizin birliği, dirliği için her gece meydanlardayız. İnsan sıfatındaki Fetullah Gülen’i Hoca diye biliyorduk ama maalesef Çıyan çıktı. Allah’ın kahrı onun üzerine olsun. Geceleri göz kırpmadan nöbet tutmaya devam ediyoruz. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Biz 80 darbesini yaşadık. Askeri cunta yönetime el koyduğunda açlık, yokluk ne varsa çektik. Memleketimizin en az 20 sene geriye gitmesiydi. O dönemleri yaşadık ama artık milletimiz gözünü açtı. Bu vatan hainlerine halkımız geçit vermez” şeklinde konuştu.

“herkes-tek-yurek-oldu”.jpg

“HERKES TEK YÜREK OLDU”

Türkiye’de artık sağcı-solcu, Türk-Kürt ayrımının kalmadığını ifade eden Onur Dik, “Herkes bu darbe girişimi sonrası tek yürek oldu. Bu darbe planını kimin yaptığı ne için yaptığı ortada.  Durum bu. Yaşayan, gören, bilen halk artık her şeyin farkında. 2016 senesinde darbenin düşüncesi bile çok kötü bir şey. Buranın Afrika ülkesi olmadığını da herkes biliyor. Bütün vatandaşımız parti gözetmeksizin meydanlarda.  15 Temmuz gecesi vatanın bölünmez bütünlüğünü düşünerek, hainlere fırsat vermemek için bizim sokaklarda olmamız gerektiğini düşündüm. Arkadaşlarla, eşlerle, dostlarla koşarak sokaklara geldik” dedi.

“her-sektorden-temizlenecekler”-001.jpg

“HER SEKTÖRDEN TEMİZLENECEKLER”

“FETÖ’nün darbe girişiminin başarısız olması Allah’ın bu necip millete bir nimetidir” diyen Osman Paralı, “40 yıldır teşkilatlanmış bu insanların inşallah hem ordumuzdan hem emniyetten hem de her türlü sektörden temizleneceğini düşünüyoruz. Reis’in arkasındayız. Ben darbe girişiminin olduğu ilk günden beridir Mevlana Meydanı’ndayım. İşimden direk buraya geliyorum. Sabah da namaz çıkışı işe gidiyorum. Evime henüz daha uğramadım. 15 Temmuz gecesi haberi aldığımda önce inanamadım. Bir arkadaş grubuyla oturuyorduk. İçimizde polis bir arkadaşımız vardı. Emniyetten darbe oluyor bilgisini almış. Bize söyledi biz güldük. Yoktur öyle bir şey dedik. Sonra bilgiyi teyit edince çok şaşırdık. Telefonlarımızın şarjı da bitmişti. Kötü bir durum oldu. Her namazımızın ardından dua ettik. Elhamdülillah daha kötü şeyler olmadan atlattık” ifadelerini kullandı.

“allah-aziz-millete-yardim-etti”.jpg

“ALLAH AZİZ MİLLETE YARDIM ETTİ”

Türk milletinin birliktelik duygusunu darbe girişiminin olduğu gece net bir şekilde gösterdiğini söyleyen Sefer Yalçın, “Tüm halkımız birlik ve beraberlik içerisinde kendini gösterdi ve en güzelini yaptı. Cuma günü darbe girişiminin haberini aldığımızda korkuya kapıldık. Ama Allah bize, bu aziz Türk milletine yardım etti.  Milletimiz artık eskisi kadar bilinçsiz değil. Neyin ne olduğunu görüyor ve mantıklı hareket edebiliyor. Herkesin gözleri açıldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüyle meydanlara inen vatandaşlarımız üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdi. Allah bu milleti bir daha böyle musibetlerle karşılaştırmasın” dedi.

“gercek-yuzleri-daha-da-ortaya-cikti”.jpg

“GERÇEK YÜZLERİ DAHA DA ORTAYA ÇIKTI”

“Allah darbecilerin cezasını verdi ve hain planları bozuldu” diyerek açıklamalarına başlayan Mustafa Şahin, “Cumhurbaşkanımıza bu olayda dik duruşundan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu hainlerin sonu çok yakında gelecek. Bir daha böyle bir şeye kalkışamayacaklar bile. Bu örgütün abilerinin ablalarının dışarıya çıkıp HDP için oy topladığını milletimiz çok iyi biliyor. Onların ne kadar düzenbaz insanlar olduklarını yıllardır biliyoruz. Gerçek yüzleri bu olaylarla daha da gün yüzüne çıktı ve Allah belalarını verdi. Bu ülkelerde geçmiş yıllarda yapılan darbelerde eğitimsizlikten dolayı halk yerinden kıpırdamamıştı. Ama 2016 Türkiye’sinde vatandaşlarımız bilgili ve akıllıca hareket ediyor. Bundan dolayı milli bir mesele olduğu için tek bilek, tek yürek olarak bu darbe girişimini önledik. İyi ki biriz, beraberiz” ifadelerini kullandı.