Meydan Kılıçarslan’ını bekliyor

Konya sevdalısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konyalılarla buluşuyor. 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından Anadolu’da ki en büyük mitingini Konya Kılıçarslan Meydanında gerçekleştirecek olan Erdoğan, müjdelerle geliyor...
Meydan Kılıçarslan’ını bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Konyalılarla buluşuyor. Erdoğan 15 Temmuz İhanet girişiminin ardından Anadolu’da ki en büyük mitingini Konya Kılıçaslan Meydanında gerçekleştirecek. Erdoğan ayrıca değeri 2 milyar TL’yi geçen büyüklükteki yatırımların temelini ve açılışını da gerçekleştirecek.

erdogan--(4).jpg

KONYA TARİHİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞAYACAK

Konya tarihi günlerden birine daha hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Konya ile buluşacak. 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanan iç dış bütün diğer süreçler sebebiyle bu buluşmanın her zamankinden daha coşkulu olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını Kapu Camiinde eda edecek. Burada Bedesten esnafıyla da birlikte olması beklenen Cumhurbaşkanının daha sonraki adresi Kılıçaslan Meydanı olacak.

“MÜJDELERLE GELİYOR”

 Burada Konyalılara hitap edecek olan Cumhurbaşkanının değeri yaklaşık 2.5 milyar lira olan temel ve açılış programlarını da gerçekleştirmesi bekleniyor.  Özellikle Konya’nın tarihi yatırımlarından biri olan Bedesten Çarşısının resmi açılışı da bu ziyarette gerçekleşecek.   Bu temel ve açılışların yanı sıra asıl merakla beklenen konu ise  Cumhurbaşkanı’nın Konya’ya vereceği müjdeler. Uzun süredir Konya havzası için üzerinde çalışılan projelerin neler olduğunun açıklanıp açıklanmayacağı da merak konusu…

erdogan--(3)-004.jpg

“SON GELİŞİNDEN BU YANA ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ”

Son olarak 17 Aralık 2015 yani geçen yıl ki Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı bu tarihten sonrada program yapılmış olmasına rağmen bir ziyaret gerçekleştirememişti. Bu dönem içinde gerek Türkiye, gerekse Konya çok önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle de 15 Temmuz darbe girişimi. Konya gerek bu girişim, gerekse Demokrasi nöbetleri sırasında çok başarılı bir imtihan verdi. 27 gün boyunca Mevlana Meydanını hınca hınç doldurdu. Hatta elektrik kesintileri sebebiyle darbe oluyor endişesine kapılan Konyalı çok hızlı bir şekilde organize olarak Valiliğin önünde toplanmış ve bu hassasiyeti ile tüm Türkiye’de gündem olmuştu. Hatta FETÖ operasyonlarında gösterdiği hassasiyetle de Konya diğer tüm şehirlerin bir değil birkaç adım ötesinde.  Bugün itibariyle Konya’da 3 bin 343 kişinin açığa alındı, bin 33 kişinin tutuklandı ve bin 691 kişi de devlet memurluğundan çıkarıldı.

“KONYA MEYDANLARA SIĞMAYACAK”

Her fırsatta kendisinin Konya’nın temsilcisi olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ziyaretiyle bunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu ziyaret için son hazırlıklarda tamamlandı. Tüm şehir bir gelin gibi süslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçeceği güzergahlar bayraklarla donatıldı. Miting alanın da bir sıkıntı yaşanmaması için tüm ayrıntılar düşünüldü. Konyalıların bu mitinge rekor bir katılım sağlaması ve Erdoğan’ın bu jestine bir büyük jestle karşılık vermesi ve meydanı hınca hınç doldurması bekleniyor.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ