Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.
Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü' nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşların 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

İzmir

15 Temmuz darbe gişiminden bu yana her akşam Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Ülke ve millet sevgisi mesajları veren şarkıların seslendirildiği etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.

Toplumun her kesiminden ve her yaştan vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birlik çağrısına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde birer konuşma yapmaları için AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye davet göndermesine vatandaşlardan da destek geldi.

Ordu 

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, protestolarını sürdürdü. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada, ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişimine kalkışanların hepsinin vatan haini olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Devletimiz, bu vatan hainlerini OHAL süreciyle birlikte yargılayacak. Bu hainler, nasıl inlerinden çıkartıldıysalar, alacakları gerekli cezalarla birlikte de zindanların diplerini görecekler. Almaları gereken cezalarla ilgili de içimizden geçeni söylemek gerekirse şahsen idamın getirilmesi taraftarıyım." dedi.

Kastamonu

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kuran tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.

Meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olayların gösterildiği film izlendi. 

Zonguldak

Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izledi, gelişmeleri takip etti. 

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi. 

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Muharrem Coşkun birlik ve beraberlik için pazar günü İstanbul'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" davetini olumlu karşıladığını dile getirdi. 

Osmaniye 

Memur-Sen Osmaniye şubesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe karşıtı slogan atarak Cumhuriyet Maydanı'na doğru yürüdü. Kuran-ı Kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından vatandaşlar, slogan atarak FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasiye sahip çıkmanın 21. gününde Osmaniye'deki halkla bir araya geldiklerini söyledi.

Karabük

Karabük'te Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar birlikte akşam namazını kıldı.

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş, burada yaptığı konuşmada, bu ayın önemli ve tarihe geçecek bir ay olduğunu söyledi.

Türk milletini küçümseyenlerin 15 Temmuz gecesi büyük bir yenilgiye uğradığını ifade eden Karataş, bu milletin ne kadar büyük ve aziz olduğunun bir kez ortaya çıktığını belirtti.

Eskişehir 

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için dua etti. 

Vatandaşlar, Tepebaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alana yerleştirilen ve ''Demokrasi duvarı" adı verilen panolara duygu ve düşüncelerini yazdı.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarca ikramların yapıldığı ''demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlar, müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. 

Vatandaşlardan Zeynep Sarıköse, 15 Temmuz'dan beri meydanlarda olduğunu ve sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi.

Hatay

Hatay'ın Antakya ilçesinde, daha önce adı "Antakya Belediye Parkı" olan ve belediye meclisi kararıyla ''15 Temmuz Milli İrade Parkı'' ismiyle değiştirilen alanda vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttu.

Alana gelerek etli pilav dağıtan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, vatandaşlara teşekkür etti.

Kimyeci yaptığı konuşmada, milletin ülkesi için bu nöbetlere geldiğini belirterek, "Bunun için gururluyuz. Vatan sevgisi her şeyin üzerinde. Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi liderleri büyük mitinge davet etmesi kadar doğal bir şey yok. Çünkü bu bir siyasi parti meselesi değil, vatan meselesi. Onun için vatanımızı, devletimizi koruyabilmek ve geleceğimize sahip çıkabilmek için milletçe bir arada durma vakti. Dostlara sevgimizi, düşmanlara, ülkemizin yok olmasını isteyenlere de bu diri duruşumuzu göstermek zorundayız." diye konuştu.

Adana 

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetine çok sayıda kişi katıldı. Ailesiyle ve çocuklarıyla gelenlerin de bulunduğu demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Vatandaşlar İstiklal Marşı'nı söyledi ve saygı duruşunda bulundu.

Şarkılara bayrak sallayarak eşlik eden vatandaşlar, tekbirler getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. 

Alanda vatandaşlara Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca pilav, su ve çay ikram edildi.

Kocaeli  

Türk bayraklarıyla İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyeleri vatandaşları selamladı. 

Çanakkale

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, hayırseverler tarafından pilav, ayran, helva ve su ikram edildi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından meydana stant açılarak, vatandaşlara broşür dağıtıldı. İl Müftüsü İbrahim Öcüt ve kentte görev yapan bazı müezzinler tarafından dualar edilip sala okundu.

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı. 

Balıkesir

Balıkesir Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekrandan gündemi takip etti. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve sahneye Büyükşehir Belediye Bandosu çıktı. 

Demokrasi nöbetine katılan Mürsel Gündoğdu, 7 Ağustos'taki büyük birlik mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini davet etmesinin birlik ve beraberlik adına çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Gaziantep

Gaziantep'te demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7 Ağustosta'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitinge siyasi partilerin genel başkanlarını davet etmesini memnuniyetle karşıladı.

Demokrasi Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlardan İsmail Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti değerleri için hiçbir siyasi partinin öneminin bulunmadığını belirtti.

Demokrasi meydanında vatan ve toprak için olduklarını belirten Yıldız, "Bizler hepimiz din kardeşiyiz. Kitabımız ve Kur'anımız birdir, bayrağımız birdir. Bizler buraya gelirken Suriyelileri gözlerimizin önüne alıyoruz. Allah, Suriyelilerin içerisinde bulundurduğu duruma düşürmesin. Bu yüzden siyasilerin düşünmeden demokrasi ve şehitler mitingine katılması gerekiyor" dedi.

Uşak

Akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanan kalabalık, Türk bayrakları ile İsmetpaşa Caddesi üzerinden yürüyerek kent meydanına ulaştı. 

Havanın kararmasıyla kent meydanını doldurmaya başlayan vatandaşlar, slogan ve dualarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Ellerindeki pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek olan vatandaşlar, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen mehter gösterisini izledi.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Alanda beklemelerini sürdürdüren vatandaşlara pilav, ayran, helva ve su ikram edildi.

Meydanda demokrasi nöbeti tutanlardan vatandaşlardan Musa Kuş, vatanı, milleti kimseye bırakmayacaklarını bildirdi. 

Karabük

Meydanda toplanan vatandaşlar, burada akşam ve yatsı namazını beraber kıldı.

Demokrasi nöbetlerine devam eden vatandaşlara, pilav, su ve ayran ikram edildi.

Bursa 

Şehreküstü semtindeki "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti, ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konserine eşlik etti.