Meydanlarda reis sevgisi

15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda milli irade nöbetine devam eden vatandaşlar kutlu davasını sürdürüyor. Mevlana Meydanı’ndaki Konya halkı da her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getiriyor.
Meydanlarda reis sevgisi

MÜSLÜMANLARIN ŞAHLANIŞI 15 TEMMUZ’DA BAŞLADI

“Tek cümleyle ifade etmek gerekirse Allah bizi korudu” diyen Ali Yaman, “Bu necip milletin, içindeki ağzı dualı insanların yüzü suyu hürmetine Allah hainlere fırsat vermedi. Bunun başka açıklaması yok. Cumhurbaşkanımız Türkiye sınırlarını aştı artık. İslam dünyasının halifesi olarak dünya Müslümanlarını sokağa çağırsa sanıyorum Türkiye’den daha fazla insan meydanlara dökülür. Darbe girişimi gecesi yaşadıklarım kelimelere sığmaz. Vatansever bir Türk evladı, bir Müslüman ne hissettiyse biz de aynı şeyleri hissettik. Allah o günü bize bir kez daha yaşatmasın. Müslümanların şahlanışı 15 Temmuz’da başladı. Dış güçler, iç güçler artık Türklere veya Müslümanlara darbe yapacağında artık 1 değil 10 defa düşünmeleri lazım. Bu halkı, içinde İslam sevgisi olan herkesi gördüler. Hepimiz kol kola kardeşçe çok iyi bir direniş gösterdik” ifadelerini kullandı.

“İYİ Kİ BÖYLE BİR LİDERE SAHİBİZ”

“Milletimiz darbe haberini duyduğunda ayaklandı ve yapması gerekeni yaptı” diyerek konuşmasına başlayan Abdullah Kılıç, “Darbe girişimi birlik ve beraberlikle püskürtüldü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir kelimesi vatandaşları meydanlara toplamaya yetti. Bu nasıl bir güçtür anlatılamaz. Bu halk reisini çok seviyor. Bizim birliğimiz dünyaya örnek olmaya başladı. Ben bugüne kadar hiçbir ülkenin vatandaşının bizim bayrağımızla dolaştığını görmemiştim. Ama bu olaylardan sonra gördüm. 15 Temmuz’da şehir dışına çıkmıştım. Trabzon’a ayak bastım. Bir köftecinin televizyonundaki haber dikkatimi çekti. Orada tankları görünce moralim bozuldu. Daha önceki darbelerin videolarını internetten izlemiştim. Yine aynıları oluyor diye yüreğim düğümlendi. Sanki hayat kararmış gibiydi. Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüğümde çok rahatladım. İyi ki böyle bir lidere sahibiz.” dedi.

“ÜLKEMİZİN HUZURUNA KAST ETMEK İSTEDİLER”

Darbenin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Ömer Özdamar, “Ülkemizin huzuruna refahına kast etmek istediler. Biz millet olarak bunu engelledik. Bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Meydanlarda nöbetimizi sürdürüyoruz. Her gece ailecek görevimizi yerine getiriyoruz. Bu millet bir oldukça onlar emellerini gerçekleştiremeyecektir. Darbe girişimini duyunca tüylerimiz diken diken oldu. Soluğu Mevlana Meydanı’nda aldık. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklar. Allah’ın izniyle reisi yıkamayacaklar. Temennimiz o yönde” diye konuştu.

“ALLAH VATANIMIZI KORUDU”

“Allah vatanımızı, milletimizi korudu ve hainler amaçlarına ulaşamadı” diyen Süleyman Demir, “Bu olayın bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Zalimler hiçbir şekilde bu ülkede istediklerini gerçekleştiremeyecekler. Reis-i Cumhur’umuzun halkı sokağa dökmesiyle ve milletin birlik beraberlik içerisinde hareket etmesiyle bu olay kısa sürede çözüldü. 15 Temmuz’da haberi telefonda öğrendim. Çok üzüldüm. Aklıma 80 darbesi geldi. Ülkemizin Suriye’nin durumuna düşmesinden korktuk. Rabbim bunlara fırsat vermedi” dedi.

“TEK YÜREK OLDUK”

Türk milletinin artık uyandığını söyleyen Turgut Doldurucu, “Ülkemizi bu zalimlere  bırakmamak için tek yürek olduk. Oyunlara gelmedik. Bir an önce memleketimizin maddi ve manevi olarak eski haline dönmesini istiyoruz. Ülke ekonomisi de etkilendi. Küçük esnaf düşünülmeli. Bizim Aykent esnafı olarak işlerimizde düşüş var. Darbe girişimini duyduğumuzda biraz ürperdik ama elektriğimizin yayınımızın kesilmemesiyle gelişmelerden haberdar olduk.  Meydana indik. Biz birlik olarak dünyaya mükemmel bir cevap veriyoruz. Ancak dış ülkeler bunu vatandaşlarına yanlış aktarıyor. Türkiye hala karışık diye yayınlıyorlar. Halbuki doğru olanı yazsalar dış ülkeler de bizi örnek alır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE GİDERSE İSLAM DÜNYASI ZARAR GÖRÜR”

“Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar vatan hainidir” diyen Yusuf Temir, “Hem ülkemizin ekmeğini yiyorlar hem de bu topraklara ihanet ediyorlar. Milletimize silah çeken insan bir numaralı haindir. 80 darbesindeki Türk halkıyla şimdiki halkımız arasında büyük farklar var. O zamanlar millet kördü. Silah patlayınca millet evine kaçardı. Ama şimdi öyle değil. Halkımız çok bilinçli. 15 Temmuz’da selalar başlayınca ben direk meydana geldim. O günden beridir de burada nöbet beklemeye devam ediyoruz. Türkiye giderse tüm İslam dünyası zarar görür. Müslümanların sığınacak yeri kalmaz. Allah devletimize zarar verdirmesin” dedi.