Meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

izmit

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, darbe girişiminin 12. gününde de tepkilerini ve "demokrasi nöbetini" devam ettirdi. 

Etkinlikte FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Adana

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu"nca düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı. Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Osmaniye

Osmaniye'de Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini bugün de sürdürdü.

Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Kayseri

Kayseri'de ellerine bayraklarını alan yediden yetmişe binlerce kişi, kent meydanını doldurarak dualar edip darbe girişiminde bulunanlara ve FETÖ lideri Fetullah Gülen'e lanet okudu.

Meydanda "demokrasi nöbeti" tutmaya gelen engelli vatandaş Ayla Özkan da "Biz engelliyiz ama onlar da dinlerinden engelli. Allahlarından bulsunlar, bunları yapanların idamını istiyoruz" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte 12 gündür çadırda demokrasi nöbetini sürdürdüğünü anlatan Özcan Erkip, darbecilere karşı sabaha kadar beklediklerini vurguladı.

Çanakkale

Çanakkale'de akşam saatlerinde İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, alana kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video görüntülerini izledi.

Balıkesir 

Balıkesir'de bugün ismi Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla "Milli İrade Meydanı" olan alanda toplanan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Balıkesir Lokantacılar Odası tarafından alandaki vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Yalova 

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan Yalovalılar darbe girişimini protesto ediyor. 

Alanda kurulan dev ekrandan, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar haber bültenlerini izledi. Alanda ayrıca hayatını kaybeden şehitler için de Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Van

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede?" şeklinde slogan attı.

Alanda darbeyi protesto eden vatandaşların, 15 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarını "Tarihe Not Düş" adlı anı defterine yazdı.

Edirne

Edirne'de vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Çocuklardan oluşan bir topluluk büyük bir Türk bayrağı açtı.

Aksaray

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" 12’nci günde de yoğun katılımla devam ediyor. 

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, "15 Temmuz Türkiye ve tüm İslam coğrafyası için kırılma noktası olmuştur. Milletimiz darbeye dur demiştir. Bizim vatanımız, kanla canla elde edilmiş bir vatandır. Değer biçilemeyecek kadar değerli bir vatanımız var. Bu vatana canımızla, kanımızla sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Hatay

Hatay'da Antakya DSİ Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua edip, ilahi grubuna eşlik etti.

Antakya Belediye Başkanı Başkanı İsmail Kimyeci, burada yaptığı konuşmada, halkın daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da meydanları hiçbir zaman boş bırakmayacaklarını, demokrasiye her zaman halkın sahip çıkacağını dile getirdi.

Mersin

Cumhuriyet Alanı'nda akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine, attıkları sloganlarla tepki gösterdi.

Alanda birlik beraberlik mesajları veren ve çalınan şarkılara eşlik eden çok sayıda vatandaş, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Bursa

Bursa'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdi.

Eskişehir 

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.