Mezbahane Kurban Bayramı’nda hizmet verecek

Muş'ta Kurban Bayramı'nda çevre kirliliğinin önüne geçerek, hijyenik ve İslami kurallara uygun olarak kurban kesimlerinin gerçekleştirilmesi için mezbahanenin hizmet vereceği belirtildi.
Mezbahane Kurban Bayramı’nda hizmet verecek

Muş Belediyesi'nce özelleştirilen Eywan Et Mezbahanesi, bayram süresince kurban kesecek vatandaşların hizmetinde olacak. Halkın sağlıklı et tüketimi açısından büyük önem arz eden mezbahanenin Kurban Bayramı'nda daha da önemsenmesi gerektiğini kaydeden İşletme Müdürü Muhlis Göçmen, bayram için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bayram süresince kurban kesmek isteyen vatandaşlara veteriner hekim nezaretinde İslami kurallara uygun olarak kurban kesim hizmeti vereceklerini kaydeden Göçmen, "Mezbahane olarak bayrama ilişkin yapılması gereken bütün hazırlıkları tamamladık. Bayram namazına müteakip mezbahanemizde kurbanlıklar kesilmeye başlanacak. Bayram süresince işletmemiz saat 19.00'a kadar hizmete devam edecektir" dedi.

3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe uygun olarak kesim öncesi ve sonrası durumlar için hazırlıkların tamamlanarak, kurban etinin parçalanıp paketlenmesi dahil bütün hizmetlerin mezbahanede verileceğini ifade eden Göçmen, "Mezbahanede kesim yapacak vatandaşlarımız kesim fişini ve sıra numarasını mezbahanemizden temin edebilirler. Konu ile ilgili veya başka bir husus hakkında bilgi danışmak isteyenler bayram öncesi mezbahanemize ulaşarak bilgi alabilirler. Amacımız sayılı günler kalan bayramda vereceğimiz hizmetle bundan sonraki bayramlarda vatandaşlarımızın kurban kesimi için tek adresi olmaktır" diye konuştu.

Mezbahane Kurban Bayramı’nda hizmet verecek

Kaynak: