Mezuniyet coşkusunda terör hüznü

Mezuniyet coşkusunda terör hüznü

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılını geride bırakan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezuniyet töreni son zamanlarda artan terör olayları ve geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda yaşanan patlamalar nedeniyle hüzünlü geçti.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, dekan yardımcıları, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, başhekim yardımcıları, mezun olan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Birincisi Dr. Abdullah Enes Ataş, yaptığı konuşmada uzun ve zorlu öğrencilik sürecinde kendilerine emek veren tüm hocalarına, en çok da her türlü imkanı kendilerine sunan ailelerine teşekkürü borç bildiklerini ifade etti.

Yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek sözlerine başlayan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş kuruluşunun 14. yılında ve 121 hekim ile toplam mezun sayısını 672’ye yükseltmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Göktaş, “23 farklı ülkeden 101’i yurtdışı kaynaklı olmak üzere, fakültemize giren toplam 994 öğrencimizi, her biri ulusal ve uluslararası alanda yüksek yetkinlik sahibi, sorumluluğunun bilincinde 165 öğretim üyesinden oluşan genç ve dinamik akademisyen kadromuzla, tıbbın tüm sahalarında söz sahibi olabilecek hekimler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tıp Fakültemiz 2015 yılında alınan akademik teşvikler açısından, ülkemizdeki tıp fakülteleri arasında Hacettepe’den sonra ikinci sıraya yükselmiştir.  Bu başarıda emeği bulunan başta Selçuk Üniversitesi mevcut ve önceki dönem rektörlerine, ardından tüm hocalarımıza teşekkürü borç biliyor, genç hekimlere ise hayat boyu başarılar diliyorum” dedi.

Şahin; “Birliğimizi Bozamazlar”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda yaşanan patlamadan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek sözlerine başladı. Son günlerde artan terör olaylarının ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmek maksatı ile yapıldığını ancak bu tür girişimlerin asla amacına ulaşamayacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Şahin, tüm şehitlere, olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah”tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diledi.