'MGK kararları piyasalara kısıt getirecek bir perspektif içermiyor'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, MGK kararlarının piyasalara dolaylı ya da doğrudan kısıt getirecek bir perspektif içermediğini ifade ederek, "Tam aksine darbeciler ile mücadeleyi içeren önlemler olacaktır." dedi.
'MGK kararları piyasalara kısıt getirecek bir perspektif içermiyor'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının piyasalara dolaylı ya da doğrudan kısıt getirecek bir perspektif içermediğini ifade ederek, "Tam aksine darbeciler ile, ülkemize yönelen antidemokratik saldırı ile mücadeleyi içeren önlemler olacaktır." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ertem, yaptıkları bir çalışmada dünyadaki 90'dan fazla darbeyi incelediklerini ve ekonomisi Türkiye kadar hızlı toparlanan başka bir ülke olmadığını bildirdi.

Bugün alınacak MGK kararlarının, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin açıklamalarına da bakıldığında, piyasalara dolaylı ya da doğrudan kısıt getirecek bir perspektif içermediğini belirterek, "Tam aksine darbeciler ile, ülkemize yönelen antidemokratik saldırı ile mücadeleyi içeren önlemler olacaktır. Bazı haberlerde maksatlı çevrelerce iddia edildiği gibi sermaye, emtia giriş çıkışları ile ilgili bir düzenleme veya piyasayı doğrudan ya da dolaylı etkileyecek en ufak bir kısıt bile yoktur. Bu maksatlı haberleri ve spekülasyonları yapanlar darbecilere hizmet ediyor." ifadelerini kullandı.

"Ekonomik devrim yapıyoruz"

Cemil Ertem, milletin meydanlarda gösterdiği milli duruşu iş dünyasında da gördüklerini ifade ederek, iş dünyasının en büyük örgütünden en küçüğüne kadar, oda ve borsaların, ihracatçı birliklerinin ve şirketlerin darbeye karşı duruş sergilediklerini kaydetti.

Türkiye'nin bundan sonra daha fazla katma değer üreten, savunma sanayisi teknolojisini daha yukarı çeken, ithalata daha az bağlı ve kendi markalarını daha fazla çıkaran bir ekonomi olacağını vurgulayan Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve milletimiz sayesinde ekonomik devrim yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 2023 hedeflerine ulaşacağız. Bu hedefler niceliksel hedefler değil, niteliksel hedeflerdir. 2023 hedefleri, Türkiye'nin esasen dünya ekonomisinde belirgin olması, dünya ekonomisinde üretilen katma değerden daha fazla pay alması ve ilk 10 büyük ekonomi arasına girme hedefidir. Bundan sonra bu alanda geometrik bir hız aldığımızı göreceksiniz."