MHP alanın dışında değil

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "MHP alanın dışında değildir ki, alana ne zaman ineceğimizi hep soruyorlar. Bize bu sualleri soranlar apartmanda yaşayanlardır. Biz alandayız, milletimizle beraberiz" dedi.
MHP alanın dışında değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan, grup toplantısı sonrası bir açıklama yaptı, 'operasyonlar başka alanlara da sıçrayabilir' dedi. Bu operasyonlar siyasi operasyonlar yorumu yapıldı ve eleştirilmişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, giderayak bu operasyonlarına hızlı bir şekilde devam etmelidir. Bu devam sonu operasyonlar, dolanıp dolaşıp kendisinde düğümlenecektir" diye yanıt verdi.

Bahçeli, özellikle Pensilvanya'ya seslendiğini belirterek, "Sayın Fethullah Gülen Bey, Türkiye'ye geliniz, 12 yıllık AKP iktidarının 10 yılını yüzleşeceğinizi ifade ediniz. 'Her şeyi karşılıklı görüşelim, açıklayalım. Bakalım ben geldiğimde sen nereye kaçacaksın' diye sorması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Medya olarak takdimde güçlük çekiyorsunuz"

Kendisinin miting programı kapsamında ilk ziyaretini nereye gerçekleştireceği sorulan Bahçeli, "MHP alanın dışında değildir ki, alana ne zaman ineceğimizi hep soruyorlar, merak ediyorlar. Bize bu sualleri soranlar apartmanda yaşayanlardır. Biz alandayız, milletimizle beraberiz. Şu anda milletvekili kardeşlerim, merkez yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, teşkilatımızın tüm yöneticileri il, ilçe, belde, köy ve mahalle olmak üzere dolaşıyorlar. Bunları medya olarak takdimde güçlük çekiyorsunuz. Çünkü medya, Recep Tayyip Erdoğan'a bloke edilmiş, sabahtan akşama kadar 'aday Recep' diyorsunuz, başka aday görmüyorsunuz. Aday Recep de ya miting yapıyor devletin imkanları ile ya da devletin benzer kaynaklarından yararlanarak iftar sofrasında bulunuyor. Sabahtan bunu veriyorsunuz, öğleden sonra tekrarlıyorsunuz, iftardan sonra onu veriyorsunuz, gece sabahın ikisine kadar da iftarı anlattırıyorsunuz. Hal böyle olunca MHP'nin nerede olduğunu, nereden bileceksiniz. İsterseniz hep beraber bir Anadolu gezisine çıkalım" diye konuştu.

Bahçeli, basın mensuplarına çağrıda bulunarak, Ramazan Bayramı'nın birinci gününü Arena Kapalı Spor Salonunda partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşma şölenine davet ettiğini kaydetti.

"Oraya geldiğiniz vakit alan mı, tavan mı, taban mı, vatandaş mı yoksa devletin imkanları mı? Ne olduğunu orada göreceksiniz" diyen Bahçeli, bayramın ikinci günü İstanbul, üçüncü günü İzmir' de olacağını bayramın ertesinde de Kayseri'de bulunacağını bildirdi.

Bahçeli, 1-9 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de ulaşabilecekleri yerlere gideceklerini belirterek, "Ana uçağı, baba parası bizde yok. TOKİ'nin haramın eseri de yok. Ulaşabildiğimiz yere kadar ulaşacağız ve bunun da sonucunu inşallah alacağız" dedi.

Bizi ilgilendiren bir durumu kalmamış"

Polise yönelik operasyonun YAŞ sürecinde askere de sıçrayacağı ifadelerinin sorulması üzerine Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan, elinde bir fırsat varken nereye kadar gidiyorsa gitsin, sonunda bir yerde duracak. Çünkü o gün korku, panik içerisinde olacak. 'Ben ne yapıyorum, her şey bana yöneliyor, benden hesap soracaklar' korkusuyla yaşayacaktır. Allah nasip eder tek başına iktidar olduğumuzda veya siyasi şartla koalisyonu gerektiriyor, koalisyon ortağı olarak iktidar sorumluluğu üstlendiğimde Recep Tayyip Erdoğan'ın yedi sülalesinden hesap soracağım" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Bağımsız Ülkücüler Platformu'nun çatı adayından dolayı Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceklerinin kendisine hatırlatılması üzerine, "Allah hayırlı, uğurlu etsin. Adamlar bağımsızmış, bizi ilgilendiren bir durumu kalmamış" dedi.

Parti genel başkanlarının veya adayların televizyonda eşit şartlarda tartışabilmesi için kendisinin görüşü sorulan Bahçeli, şunları kaydetti:

"3 adayın televizyonlarımızda eşit şartlarda görüşlerini adil bir şekilde halkımıza ulaştırmalarında yarar vardır. Bu demokratik kültürümüzün gelişmesine katkı sağlar. Bundan sonra halk tarafından seçilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı da güzel bir örnek teşkil eder. Fakat korumalarından, yandaşlarından sıyrılamayan Erdoğan'ın yalnız televizyona çıkma alışkanlığından kurtulması oldukça zordur. Çünkü kendisine soru, pazarlıklı sorulmaktadır, cevaplar pazarlıklı verilmektedir. Dünyayı kendi çevresinde görmektedir. Nasıl olacak da Selahattin Bey ile Ekmel Bey karşısında Türkiye'nin meselelerini tartışacaktır. Dili tutulur."