MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya’dan Halep’e yardım çağrısı

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Ne yazık ki, Esad rejimi ve eli kanlı PYD kıskacındaki ata yadigarımız Halep, büyük bir insanlık dramı yaşamaktadır....
MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya’dan Halep’e yardım çağrısı

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Ne yazık ki, Esad rejimi ve eli kanlı PYD kıskacındaki ata yadigarımız Halep, büyük bir insanlık dramı yaşamaktadır. Su ve gıdanın bile tükendiği 200 bini Türkmen 500 bin insanın yaşadığı Halep için bir insani yardım koridoru oluşturulması şarttır" dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklama ile Halep'in zor günler yaşadığına dikkat çekerek insani yardım oluşturulması için tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına destek çağrısında bulundu. 200 bin Türkmen'in yaşadığı Halep'in rejim ve PYD güçlerinin kuşatması altında varolma mücadelesi verdiğini vurgulayan Çetinkaya, "Ne yazık ki, Esad rejimi ve eli kanlı PYD kıskacındaki ata yadigarımız Halep, büyük bir insanlık dramı yaşamaktadır. Su ve gıdanın bile tükendiği 200 bini Türkmen 500 bin insanın yaşadığı Halep için bir insani yardım koridoru oluşturulması şarttır. Hassas günler yaşasak da Türk insanı Kilis'e sadece 60 kilometre ötede bulunan Halep'te toplu ölümlerin yaşanmaması için yükselen feryatlara mutlaka kulak vermelidir" ifadelerini kullandı.

MHP Ankara İl Teşkilatı olarak tek arzularının, Halep'te toplu ölümlerin yaşanmaması için tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vererek örnek bir dayanışma sergilemesi olduğunu belirten Çetinkaya, "Halep'te su ve gıda tükendiği yönünde bilgiler alıyoruz. Bu nedenle Halep'e tek ulaşım seçeneği olan Kastello yolu üzerinden Türkiye'ye açılan koridorda rejim ve PYD güçlerinin kuşatmasının kırılması gerekiyor. Bunun sağlanması için Türkiye olarak her türlü desteğin yapılması gerekmektedir. Bombalar altında beşikteki bebekler öldüğü Halep'teki mazlumların sesi olmak için tüm Başkentli hemşehrilerimizi de desteğe davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Kaynak: