MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın olağanüstü kurultay sürecini değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Devlet Bahçeli'siz Olağanüstü Kurultay senaryosunu yazan ve oynayanlar, 10 Temmuz'da hayal kırıklığına uğrayacaklardır." dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın olağanüstü kurultay sürecini değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın, bölücü terör örgütünün propaganda metotlarını ve karşı propaganda usullerini en iyi bilenlerden biri olması gereken, vaktiyle bakanlık görevi üstlenmiş bazı isimlerin, siyasi ihtiraslarını yenemeyerek yaptıkları açıklamalarla şehitlerin kemiklerini sızlattığını, gazileri üzdüğünü, vatandaşları da hayal kırıklığına uğrattığını savundu.

Bu tür ifadelerin devleti zan altında bırakmaya dönük olduğuna işaret eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Faili meçhuller üzerinden ucuz kahramanlık ve şov yapmaya kalkan politikacıların münasebetsiz beyanları, gereksiz tahriklere yol açacaktır. Netice itibarıyla, eskiden bakanlık yapmış ve bugün MHP saflarında politikaya soyunan kimseleri; şahsi hırslarına yenilmemeleri, kendi ikbali ve siyasi hesapları uğruna devletin terörle mücadeledeki kazanımlarına ve mensup olduklarını öne sürdükleri MHP camiasına daha fazla zarar vermemeleri konusunda uyarıyoruz."

"Girişim hükümsüzdür"

Yalçın, MHP'nin olağanüstü büyük kurultayına yönelik yapılan açıklamalara da değinerek, yargı kararlarına güvenerek MHP Genel Merkezi karşısında muhalefete soyunanların durumdan vazife çıkardıklarını bildirdi.

Bu kişilerin mahkeme kararlarının tanıdığı hakların ve çizdiği sınırların ötesine geçtiklerini savunan Yalçın, "MHP Genel Merkezi 10 Temmuz 2016’da olağanüstü kongre yapılması kararı aldığından, Çağrı Heyetinin bundan sonra olağanüstü kongre toplama girişimi hükümsüzdür. Dolayısıyla Çağrı Heyeti’nin yapmaya çalıştığı Kongre hukuki hiçbir sonuç doğurmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İstifa iddiaları spekülasyon

Kurultayın hukuken toplanmış sayılabilmesi için tüzüğün yetkili kıldığı kişilerce açılışının yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:

Kendilerine muhalif diyen müzminlerin 19 Haziran'da yapacakları toplantıya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti teşkilatları kesinlikle katılmayacaktır. MHP Gelen Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin istifa edeceğine ve 10 Temmuz'da yapılacak 6. Olağanüstü Kurultaya katılmayacağına dair iddialar da spekülasyondan ibarettir. Bu tür iddiaları ortaya atan kimselerin muhtemelen böyle bir beklentisi ve umudu vardır. Ancak Devlet Bahçeli'siz Olağanüstü Kurultay senaryosunu yazan ve oynayanlar, 10 Temmuz'da hayal kırıklığına uğrayacaklardır."