MHP Genel Başkanı Bahçeli Türkeş'in mezarını ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etti.
MHP Genel Başkanı Bahçeli Türkeş'in mezarını ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etti.

Önceki yıllarda bayram namazlarını Gazi Mahallesi'nde bulunan Gazi Camii'nde kılan Bahçeli, bu bayram Gazi Camisi'ne gelmedi. Bahçeli'nin bayram namazı için Ümitköy'deki evinin yakınındaki camiye gittiği öğrenildi.

Bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, Türkeş'in kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı ve bakır ibrikle mezara su döktü.

Mezarın başında nöbet tutanların bulunduğu kulübede bir süre oturan Bahçeli, buradan ayrılırken, basın mensuplarına açıklamada bulundu ve soruları yanıtladı.

"Vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar"

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine Bahçeli, Türkiye'nin komşu ülkelerden gelen sığınmacılara kapılarını açan büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Sığınmacılara eğitimden sağlığa kadar birçok hizmeti sunulduğunu belirten Bahçeli, "Bunlar Türk milletine yakışır davranışlardır. Siyasi iktidar kim olursa olsun bu onlar için bir insani görevdir. Bunun yerine getirilmesine millet olarak destek verilir. Fakat gelecekte hangi amaca yönelik olacağı üzerinde tartışmalar yapılan bir konuda bunları vatandaşlığa alabiliriz dediğiniz vakit, o zaman vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı belki bunları kucaklamak açısından belki böyle bir ifade kullanmış olabilir, fakat yanlış olduğunu da kabul etmek durumunda olmalıdır." dedi.

"Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz"

Bahçeli, MHP'li muhaliflerin Genel Merkezin bayramlaşma programına alternatif bayramlaşma programı düzenleyecek olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bir kişinin eşine, dostuna ve dava arkadaşlarına iftar verebileceğini, bunun o kişinin insani bir görevi olduğunu ve bunun güzel de bir davranış olduğunu söyledi.

Alternatif bayramlaşma programının Milliyetçi Hareket Partisine yakışmayacağını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bana gelen bilgilere göre bu Fetullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla Milliyetçi Hareket Partisine bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor. Bu oyunda bozulacaktır. Bu davaya gönül vermiş insanlarımız bu tür davranışlara iltifat göstermez. Ayrıca bunlar tüzüğümüze göre de yanlıştır ve ihraç sebebidir. Onun için herkes ayağını denk alacaktır, ona göre hareket edecektir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz. Eğer bunu böyle yaparsanız ve bunun yolunu açarsanız Türkiye'de 34 tane alternatif bayramlaşma çıkar. Ne yapacağız o zaman bunlara dikkat etmek lazım. Bu işin şakası olmaz. Bu tarihi hayata düşenlerden de siyasetçi olmaz."