MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan 'Başkanlık' açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partisinin Genel Başkanı Bahçeli'nin "Başkanlık teklifini destekliyoruz" demediğini, parlamenter sistemin devamından ve güçlendirilmesinden yana olduğunu belirtti.
MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan 'Başkanlık' açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındabaşkanlık sistemiyle ilgili ifadelerinin ardından başlayan tartışmalara değindi. 

Bahçeli'nin "Başkanlık teklifini destekliyoruz" demediğini belirten Akçay, parlamenter sistemin devamından ve güçlendirilmesinden yana olduğunu ifade ettiğini anlattı.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Bahçeli ve MHP'ye yönelik ifadelerine tepki gösteren Akçay, Bahçeli'nin söylemleri ayan beyan ortadayken "okuduğunu ve duyduğunu anlamayan, PKK'nın hamisi ve CHP'nin sözcüsü Selin Sayek Böke'nin, kendilerine yönelik kin ve nefret dolu hakaretlerde bulunduğunu", seviyesiz ve hakaretamiz sözlerini kendisine aynen iade ettiklerini belirtti. 

"Yanlış anlamamalarını temenni ederiz" 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akçay, AK Parti'den başkanlık teklifiyle ilgili hiçbir ayrıntı gelmediğini, çalışmalar yaptıklarını ve uzmanlarla görüştüklerini ifade ettiklerini belirterek, "Nasıl bir anayasa değişikliğini getireceklerini henüz ortaya koymuş değiller. Sanırım kendi kafaları da oldukça karışık." dedi.

Akçay, Bahçeli'nin konuşmasının ardından yapılan yorumlara katılmanın mümkün olmadığını ifade ederek, anlamından ve bağlamından kopartılacak ve yorumlanacak sözler olmadığını vurguladı. "MHP, durduğu yerde durmaya devam etmektedir." diyen Akçay, "Bahçeli'nin sözlerini AK Parti de mi yanlış anladı?" sorusuna, "Onların da yanlış anlamamalarını temenni ederiz. Söylenenler gayet açıktır." karşılığını verdi.