MHP Karaman Belediye Başkan adayları açıklandı mı?

MHP Karaman belediye başkan adayları 2024 yerel seçim için aday başvuruların tamamlanmasıyla birlikte merak konusu. 13 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında belediye meclisi ile il genel meclisi üyeliği aday adaylığı için de il ve ilçe teşkilatına başvuru yapıldı.
MHP Karaman Belediye Başkan adayları açıklandı mı?

Başvurular sonrası MHP belediye başkan adayları isim listesi açıklanıp açıklanmadığı yakından takip ediliyor. Peki MHP Karaman belediye başkan adayı kim oldu, açıklandı mı? 2024 yerel seçimleri MHP Karaman ilçe belediye başkan adayları tam liste yayınlandı mı?

Karaman MHP belediye başkan adayları 2024 kesin liste heyecanı yaşanıyor. MHP, yerel seçim için aday başvurularını 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde alındı. 2024 yerel seçimlerinde MHP’den Karaman belediye başkan adayı ile ilçe belediye başkan adayları kim olacağı merak konusu. Peki MHP Karaman belediye başkan adayı kim oldu, belli oldu mu? MHP Kazımkarabekir, Ayrancı, Ermenek, Sarıveliler, Başyayla belediye başkan adayları isim listesi açıklandı mı? İşte detaylar.

MHP KARAMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİM OLDU, AÇIKLANDI MI?

MHP Karaman belediye başkan adayı ile Karaman ilçe MHP belediye başkan adayları kesin listesi henüz açıklanmadı. MHP ve AK Parti’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağı öngörülüyor. 22 il belediyesinde ise her iki parti de aday çıkaracak.

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI MI, ADAYLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız “MHP, adaylarını kısa süre içinde açıklaması bekleniyor. Bu süre içinde de il başkanları da dahil pek çok parti içi yetkili kuruldan da görüş alınacak. “Çalışmalar bitince genel başkanının talimatını bekleriz. Aday belirlemede il, ilçe, çevre, genel başkan, bölgedeki insanların hepsinin görüşünü alıyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı bileşenlerinin 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağını duyurdu. Feti Yıldız, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adaylarının, kalan 28 büyükşehirde AK Parti adaylarının destekleneceğini söyledi.

Yıldız, “Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır” diyen Yıldız, tarihsel önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Söğüt’te ise MHP adayının desteklenmesinin uygun bulunduğunu söyledi.

31 Mart 2019 Yerel Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı Savaş Kalaycı, oyların % 39,6’sını alarak Karaman belediye başkanı seçilmişti.

31 Mart 2019 Ayrancı Yerel Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı Yüksel Büyükkarcı, oyların % 46.1’ini alarak Ayrancı belediye başkanı seçilmişti.

31 Mart 2019 Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı Recep Boyacıoğlu, oyların % 50’sini alarak Kazımkarabekir belediye başkanı seçilmişti.

Kaynak:YENİ ŞAFAK