MHP Kırşehir Milletvekili Türk:

MHP Kırşehir Milletvekili Türk:

MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, kanser hastaları tarafından kullanılan ilaçların serbest eczaneler yerine hastane eczaneleri tarafından temin edilmesinin hastaların ilaca ulaşımını iyice zorlaştıracağını ileri sürdü.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz tarihinden itibaren kanser ilaçlarının serbest eczaneler yerine Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin eczaneleri tarafından temin edilmesi konusunda uygulama başlatıldığını hatırlatarak, daha başlamadan uygulamada sıkıntılar oluştuğunu iddia etti.

Sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle, uygulamanın 20 Temmuz tarihine ertelendiğine de işaret eden Türk, hastaların ilaca ulaşımının iyice zorlaştığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bundan önceki sistemde olayın tarafları olan hasta, hastane, eczacı ve hekim hiçbir sorun yaşamazken getirilen yeni sistemle herkes şikayetçi konumuna gelmiştir. Unutmayalım ki insan yaşamı her şeyden çok daha önemlidir. Bu nedenle, uygulamadan derhal vazgeçilerek, kanser hastalarının mağduriyeti en kısa sürede ortadan kaldırılmalıdır. Olayın takipçisi olacağız. Uygulamaya son verilmesi için başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere her alanda girişimde bulunacağız."