MHP Konya Milletvekili Kalaycı: Örgütün dağ kadrosunun günbegün eriyor

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'nin, bölücü terörün belini kırmak, kökünü kurutmak için büyük bir mücadele içinde olduğunu, kanlı örgütün dağ kadrosunun günbegün eridiğini belirtti.
MHP Konya Milletvekili Kalaycı: Örgütün dağ kadrosunun günbegün eriyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

Bütçeler üzerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'nin, bölücü terörün belini kırmak, kökünü kurutmak için büyük bir mücadele içinde olduğunu, kanlı örgütün dağ kadrosunun günbegün eridiğini belirtti.

PKK'nın, masumların canına kasteden, bebeklere kurşun sıkan bir terör örgütü olduğunu ifade eden Kalaycı, "Teröristlerin barınıp gizlendikleri alanlar baştan aşağı temizlenmelidir, hamdolsun temizlenmektedir. PKK'nın köküne kıran girmektedir." dedi.

Kalaycı, teröre ve teröriste finansal ve lojistik destek sağlayan belediye yönetimlerinin kayyum atanmak suretiyle değiştirilmesinin, terörle mücadelede etkili sonuç alınabilmesi açısından son derece isabetli olduğunu belirtti.

Devletin kaynaklarını, milletin kazanımlarını teröristlere peşkeş çekenlerin pişman edilmesi gerektiğini söyleyen Kalaycı, şöyle devam etti:

"Belediye imkanlarını Mehmetçik katillerine sunmanın, Anayasa ve kanunları yok saymanın, sandıktan çıkan oy ve desteği yanlışa yormanın ahlaken ve hukuken bedeli herkes için aynıdır. Bir yanda devleti yıkıp milleti bölmek için uğraşanların, diğer yanda zoru görünce demokrasi çığırtkanlığı yapması bir saptırmadır. Buna inanacak ve itibar edecek vicdan sahibi hiç kimse de yoktur. Türkiye, PKK'nın geçim kapısı haline gelen para ve terörist temin merkezine dönen söz konusu belediyelere adaletin ruhuyla müdahale, mahşeri vicdanın beklentileriyle muamele etmiştir ve etmektedir."