"MHP üzerine düşen tarihi sorumluluğu harfiyen uyguluyor"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Devlet çökerken, Türkiye karıştırılırken MHP üzerine düşen tarihi sorumluluğu harfiyen uyguluyor. Gelecekte MHP'nin durduğu yerin en onurlu yer olduğunu tarih altın harflerle yazacaktır." dedi.
"MHP üzerine düşen tarihi sorumluluğu harfiyen uyguluyor"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, devlet çökerken, Türkiye karıştırılırken MHP'nin üzerine düşen tarihi sorumluluğu harfiyen uygulandığını belirterek, "Gelecekte MHP'nin durduğu yerin en onurlu yer olduğunu tarih altın harflerle yazacaktır" dedi.

Partisinin "Siyasi Gelişmelerle İlgili Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Adan, parti olarak, tarihin yaşarken haklı çıkardığı bir siyasi lidere sahip olduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve karakterini temsil eden siyasi hareketin MHP olduğunu söyledi.

Adan, 15 Temmuz'un Türk devletine yapılan çok alçakça bir girişim olduğunu vurgulayarak, bu aşağılık irade ortaya konup devlet çökertilirken, MHP'nin devletin çöküşüne göz yummadığını dile getirdi.

En büyük eksiğin "insanların birbirini sevmesi konusundaki zafiyet" olduğuna dikkati çeken Adan, "MHP'nin parti gurubu, TBMM'nin en kaliteli grubudur. MHP'nin lideri coğrafya ve tarihten güç alarak, 'hata sıfır' bir politikanın temsilcisidir. Bugün Türk Devleti, Devlet Bahçeli'nin durduğu yerdedir. MHP'nin Genel Başkanının elini dokundurduğu yerde ihanet arayanlar şerefsiz ve alçaktır. Biz Türkiye'de herkesi tanıyoruz, bizim milliyetçiliğimizi tartışacak kıratta hiç kimse söz sahibi değildir. Biz konuşursak herkes utanır."diye konuştu.

"Fukaralıkla mücadele Türk milliyetçiliğinin asli görevidir"

MHP olarak iktidara ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Adan, şöyle konuştu:

"Eğer biz bütün teşkilatlarımızda hanımlarımızı devreye sokmazsak ne kadar haklı olursak olalım, ne kadar doğru durursak duralım, nefes almamız imkansızdır. Gittiğimiz bazı illerde seçim beyannamesini bulamadığımız oldu, bu çok üzüntü verici bir şey. Karanlık odayı açacak mandalı açmamıza engel oluyor bunlar. Türkiye'de emekli, yetim, fakir ve her bir insanın onurunu bizim kadar düşünen bir siyaset geleneği yoktur. İnsan haysiyeti ve şerefi bizim önceliğimizdir. Türk milliyetçiliği fikrinin Türkiye'de fukara gerçeğini görmezden gelmesi mümkün müdür? Toplumu en çok tahrip eden, bütün değerleri ayaklar altına alan, fukaralıkla mücadele Türk milliyetçiliğinin asli görevidir. Dolayısıyla fakirlik bizim öncelikli mücadelemizdir. Hırsızlığın, arsızlığın, onursuzluğun devletten uzaklaştığı bir iklimde Türkiye'de herkes onurlu yaşayacak güce sahip olacaktır."

Adan, devlet çökerken, Türkiye karıştırılırken MHP'nin üzerine düşen tarihi sorumluluğu harfiyen uygulandığını belirterek, "Gelecekte MHP'nin durduğu yerin en onurlu yer olduğunu tarih altın harflerle yazacaktır. Bugün CHP de AK Parti de MHP'nin tarihi noktadaki haklılığını onaylamakta. Bugün Türk devletinin kuruluş iradesini geniş kitlelere yayan MHP'dir. Partililer olarak büyük işler yaptınız."ifadelerini kullandı.