MHP’deki muhaliflerin iki yeni kaos planı

Korsan kurultayı toplayamayan MHP'deki muhaliflerin Devlet Bahçeli'yi zor duruma düşürmek için 2 yeni kaos planını devreye sokacağı öğrenildi.
MHP’deki muhaliflerin iki yeni kaos planı

MHP'de muhalifler parti içini karıştıracak hamlelere yenilerini eklemeyi planlıyor. Muhalif kanadın mahkeme sürecine takılan korsan kurultayı yapmak için yeni stratejiler geliştirildiği öğrenildi. Buna göre muhalifler genel başkan Devlet Bahçeli'yi köşeye sıkıştırmak için Ankara'da veya Kayseri Erciyes yaylasında protesto mitingi düzenleyecek. Muhaliflerin bir başka planı ise kendilerine yakın teşkilatları istifa ettirerek partiyi çıkmaza sokmak.

Muhalif isimlerin il ve ilçe teşkilatlarına istifa edin çağrısı yapacağı iddia edildi. Bunun için ise genel merkez istifa gelmeden teşkilatları görevden alma taktiğini uygulayacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli, MHP'de yaşanan sürecin Paralel'in talimatıyla gerçekleştiğini bildirmişti. Genel merkeze göre Paralel, siyasallaşmak için MHP'yi hedef aldı. Eğer bunu başaramazlarsa MHP'den kopardıkları partililer ile bir parti kurduracaklar. Bahçeli'nin Meral Akşener ve ekibini de önümüzdeki dönemde ihraç edeceği bildirildi. Bahçeli için bardağı taşıran damlanın paralel bayramlaşma olduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde muhalifler için ihraç çalışmalarının hız kazanacağı ve Bahçeli'nin deyimi ile partinin ayıklama sürecine gireceği öğrenildi. 

Kaynak: Sabah