MHP'den kışkırtma uyarısı

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, terör ve terör saldırıların, hedefinin her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da kaos olduğunu belirterek, "Bunun kışkırtmacılığını yapabilirler" dedi.
MHP'den kışkırtma uyarısı

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ekonomik alanda da kaos hedeflendiğini belirtti. Terör ve terör saldırılarının amacının her alanda kaos oluşturmak olduğunu vurgulayan Taşdoğan, hükumeti dikkatli olmalarını isterken, vatandaşların sabırlı olmalarını istedi. Taşdoğan, "Terör ve terör saldırıları, o ülkede ekonomik kargaşanın da çıkması isterler. Doğrusu kaos isterler. Her alanda olduğu gibi ekonomi alanında kaos ister. Bunun kışkırtmacılığını yapabilirler. Bu noktada birçok sanayici iş adamı ticaret adamı bugünlerde operasyona maruz kaldılar. Suçu olanlar suçlarını çeksinler. Özellikle bankalar konusunda, Gazianteplilerin sabırlı olmalarını istiyorum. Antep'te bir risk olmadığını sanayicilerimizin hepsi namuslu işine düşkün insanlardır. Bu insanlar Gaziantep'te ticaret yapan insanlar borçları olursa borçlarını ödeyecektir. Bankalarında bu konuda hassas davranmalarını rica ediyorum. Böyle dönemlerde çarkımızın işlememesi ekonomimizin durmasını isterler. Mali yapımızın da durmasını isterler. Bunu göze alarak bütün yetkili ve sorumlu insanların daha hassas davranmasını dolayısıyla ekonomik zarar görmeden ülke ekonomisine, şehir ekonomisine bir zarar görmeden süreci atlatmak en büyük temennimizdir" şeklinde konuştu.

Orduyu itibarsızlaştırma çabaları
Darbe girişiminin ardından Türk ordusuna parmak sallanarak, itibarsızlaştırma girişimlerini olduğunu ifade etti. Darbe girişimine kalkışanların Türk Silahlı Kuvvetler personelinin sadece yüzde 1.5'i olduğunu hatırlatan Başkan Taşdoğan, "Ordumuza parmak sallayarak itibarsızlaşma girişimleri yapılmaktadır. Türk silahlı kuvvetlerinin böyle bir kalkışmaya personelin yüzde 1.5'i ancak dahil olmuştur. 600 bin Türk silahlı kuvvetleri personeli olduğunu biliyoruz. Geriye kalan 590 bini katılmamıştır. Askerimiz, vatanımız bu kadar milli güvenlik sorunu içerisindeyken, doğu da ki hadiseler komşularımızdaki hadiseler Halep'teki hadiseler, ne kadar milli güvenlik sorunu olduğunu gösterirken orada itibarsızlaştırılması ordumuzun savaşma yeteneğini azaltacak. Bir takım söylemlerin yapılması birlerine kışkırtılmasını tehlikeli buluyoruz. Vatandaşlarımıza da sizlerin aracılığıyla her zaman meydanda atılan 'en büyük asker bizim asker' sloganının hatırlatırım. Askerimizi gerekli saygıyı itibarı yeniden vermeliyiz. Ve bizi koruyucu dış mihraplardan caydırıcı gücüne yeniden kavuşmasını sağlamamız gerekiyor. Normalde bu gücü var ama psikolojik olarak da bu gücü muhafaza etmesi gerekiyor. Kimse herkes haddini bilmeli Türk silahlı kuvvetlerine parmak sallamamalı bu konuda hassas davranılmalıdır" dedi.

"Masum insanların zarar görmesi endişesi var"
Taşdoğan, gerçekleştirilen operasyonlarda yapılan algı operasyonları ve bilgi kirliliği nedeniyle masum insanların zarar görmemesi gerektiğini belirterek, toplumda bu yönde bir endişe olduğunu kaydetti. Taşdoğan, "Yapılan operasyonlar adalet duygusunun incelmesinden endişe ediyoruz. Bütün vatandaşlarım bu konuda endişeliler. Özellikle operasyona bulaşmış ya da bulaşma ihtimali olan insanlara yönelik, gözaltılar ve tutuklamalar başlamış ve hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. Sayı her geçen gün artıyor. Masum insanlarında beraberinde gitmesin ve onlarında zarar görmesi onların görevlerinde el çektirilmesi endişesi toplumda hasıl oldu. Bize de bu yönde telkinler geliyor. Özellikle 2010 yılında ki yapılan KPSS sınavın iptal edilmesi gibi şeyler, suçluyu suçsuzu ayırt etmeden yapılacak yanlış işlerdir. Bunun içinde milletimizin sabırlı olması bekliyoruz. Bu adli organlarımıza da işlerini titiz bir şekilde yapmalarını gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"Darbelerde MHP hep zararlı çıkmıştır"
MHP İl Başkanı Taşdoğan, daha önceki darbe girişimlerinde MHP'nin hep zararlı çıkması nedeniyle demokrasi nöbetlerine ülkücü camianın sahip çıktığını söyledi. Taşdoğan, "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensupları, yöneticilerimiz, Milliyetçi, Ülkücü camianın tamamı, darbelere karşı çok hassastır. 12 Eylül darbesini en acı şekli hissetmiş bir toplumuz. Onlarca yüzlerce gazimiz, cezaevinde vefat şehitlerimiz ve idam edilmiş 9 şehidimiz var. Biz bu anları sürekli canlı tutan bir camiayız. Bundan dolayı darbeye karşı çok hassas bir yapımız var. Çünkü geçmiş tarihteki birçok saldırı da, darbe girişimlerinde MHP hep zararlı çıkmıştır. Biz milleti yansıttığımız için milletimiz zararlı çıkmıştır. Bu konuda hassasiyetimizi kılcal damarımıza kadar göstermeliyiz" dedi.

"Siyasi partilere teşekkür"
Darbe girişiminde birlik ve beraberlik örneği sergileyen tüm siyasi partilerin temsilcilerine ve üyelerine de teşekkür eden Taşdoğan, "Allah ol deseydi 5 parmakta eşit olurdu. Dolayısıyla siyasi farklılıklarımız olacaktır ve olmaya da devam edecektir. Ancak bugün asgari müştereklerde birleşme günümüzdür. Onun için asgari müştereklerimiz, milletin kendi yapısı, millete karşı yapılmış bir terörizm, bir saldırı, bir kalkışma var iken, bir ve beraber olmak gerekir. Bu bir ve beraberlik gösteren tüm siyasi parti mensuplarına da teşekkür ediyorum. Bu doğal bir süreç, olması gereken bir olması gereken bir süreç bir millet olmanın gereği bizi milletleştirmiştir. Millileştirdiğimiz de dünyaya göstermiştir" diye konuştu.

"Dünya eleştirel gözle bakıyor, itici bir yaklaşım sergiliyor" 
Taşdoğan, Dış dünyanın Türkiye'ye bakışı ise "Dış dünya, bize her zamanki gibi ikiyüzlü bakıyor. Fransa’da olsa, o hal için böyle konuşurlar mıydı? Yada İngiltere Meclisi havadan bombalanmış olsaydı. İngiltere Başbakan yada Kraliyet böyle davranır mıydı? Bırakın ülkeyi Amerika'nın yöneticileri kendi ülkelerinde böyle bir saldırı olsaydı, ne yapardı. Bizim olağanüstü hal ilan etmemizi bile hoşgörü ile bakmadıklarını görüyoruz. Bu zorunlu olan bir şey. Kim ister OHAL olmasını bu zorunluluğumuzu bile eleştirisel gözle bakan iticilik bir yaklaşımla dünya bize yaklaşmaktadır. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Bize bunları tekrar yaşatmışlardır ve hissetmişlerdir” dedi.