Michelle Obama'dan Trump'a tepki

ABD başkan adayı Trump'ın kadınlar hakkındaki "edebe aykırı" sözlerine "first lady" Obama da sert tepki gösterdi.
Michelle Obama'dan Trump'a tepki

ABD'de başkan adayı Donald Trump'ın kadınlar hakkındaki "müstehcen" sözlerine tepki verenler arasına katılan "first lady" Michelle Obama, Trump'ın sözlerini "İğrenç, zalim, acı verici ve korkutucu" şeklinde nitelendirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, New Hampshire eyaletinde Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasında duygusal bir konuşma yaptı.

Trump'ın 2005'te kaydedilen bir videoda, kadınlar hakkında yaptığı müstehcen ve kaba yorumlara değinen Obama, bu sözler karşısında derinden sarsıldığını söyledi.

Obama, "Bu seçimlerde hayatı boyunca ve seçim kampanyası sırasında kadınlar hakkında şoke edici ve aşağılayıcı şeyler söyleyen bir başkan adayımız var. Geçen hafta bu adayın kadınlara yönelik cinsel saldırısı hakkında böbürlendiğini gördük. Bir ABD başkan adayının kadınlara yönelik cinsel saldırısı hakkında böbürlendiğini söylediğime inanamıyorum." dedi.

Trump'ın kullandığı dilin "acı verici ve iğrenç" olduğunu vurgulayan Michelle Obama, "Sadece kadın olduğumuz için değil, aynı zamanda çocuklarını düşünceli ve saygılı bireyler olarak yetiştirmek isteyen ebeveynler olduğumuz için de acı verici. Ayrıca, ülkemizin liderinin temel insani terbiyeye sahip olması gerektiğini düşünen vatandaşlar olduğumuz için de acı verici." diye konuştu.

Michelle Obama, Trump'ın kadın bedeni hakkındaki "utanç verici" sözlerinin, kadınların zekasına da saygısızlık olduğunu belirterek, "Bir kadına her şeyi yapabileceğine olan inanç çok zalimce ve çok korkutucu. İşin aslı bu aynı zamanda acı veriyor." ifadesini kullandı.