Midibüsteki oğlunu köprüden sarkarak kurtardı

Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kazada, öndeki araçta bulunan bir babanın, midibüsteki oğlunu köprüden sarkarak kurtardığı öğrenildi.
Midibüsteki oğlunu köprüden sarkarak kurtardı

Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kazada, öndeki araçta bulunan bir babanın, midibüsteki oğlunuköprüden sarkarak kurtardığı öğrenildi.

AA muhabirine açıklama yapan Ali Demirhan, oğlu Ömer Fatih Demirhan (9) ile geziye gittiklerini belirterek olay esnasında otobüsün önündeki özel araçta olduğunu söyledi.

Araç şoförünün olayı dikiz aynasından gördüğünü aktaran Demirhan, şoför "Araç düştü" deyince ilk olarak midibüsün çukura düştüğünü sandıklarını ifade etti. Demirhan, şöyle devam etti:

"Sonra aracın kanala düştüğünü dikiz aynasından fark edince çocuğumu düşünerek araçtan fırladım. Köprünün ortasına giderek aracın su akıntısıyla gelmesini bekledim. Aracın köprüye yaklaşmasına 20 metre kala oğlum camdan çıkıp kendisini gösterince onun geleceği noktaya doğru kendimi sarkıtarak çocuğumu kurtardım. O esnada araç köprüye dayanınca 10-15 kişi kurtarıldı. Çocuğum kendini göstermese bile ben aracın üzerine atlayacaktım. Sonuçta çocuğum. Çocuğumun şu an sağlık durumu çok iyi çok şükür. Kurtarılanlara Allah şifa versin. Hayatını kaybedenlere de Allah rahmet eylesin ve sabır versin."

Öte yandan İskenderun Beş Temmuz İlkokulu'na Türk bayrağı asıldı, kazada hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin sırasına çiçek ve resimleri bırakıldı.