Midyatlılar, terörün izlerini silmeye çalışıyor

Mardin'in Midyat ilçesindeki vatandaşların, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlere tepkisi devam ediyor.
Midyatlılar, terörün izlerini silmeye çalışıyor

Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve Süryanisi ile asırlardır bir arada kardeşçe yaşamın sürdüğü Mardin'in Midyat ilçesinde vatandaşların, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlere tepkisi devam ediyor.

PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırının ardından ev ve iş yerleri zarar görenler, onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamanın yaşandığı İlçe Emniyet Müdürlüğünün yanındaki binada oturan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Vatandaşlar, Midyat'ın kardeşlik şehri olduğunu, terör örgütünün birlik ve beraberliklerini bozmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

"Bunu yapanların Müslümanlıkla bir alakası yok"

Vatandaşlardan Şükran Ceylan, "Bunu yapanların Müslümanlıkla bir alakası yok. Vicdanları olsa bu ramazan ayında böyle bir şey yapmazlardı. Polislerimiz bizi koruyordu. Hiçbir zaman yılmayacağız ve düşmeyeceğiz. Balkonumuza bayrağımızı astık. Onlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz Allah'ın izniyle. Hep biz kazanacağız." dedi. Ceylan, patlamada evlerinin zarar gördüğünü söyledi.

"Rabbim bizleri zalimlerin ellerine bırakmasın"

Evinde hasar oluşan 85 yaşındaki Hamdiye Aykurt da patlama sırasında kızının evinde olduğunu, evden çıktığı sırada patlama sesini duyduğunu belirtti.

Evinin bulunduğu alanda dumanları gördüğünü ve büyük bir korku yaşadığını dile getiren Aykurt, çaresiz, ne yapacağını bilemez halde gözyaşlarına boğulduğunu anlattı.

Aykurt, evinin kullanılmaz hale geldiğini dile getirerek, "Bu mübarek ramazan ayında insanlar oruçlu. Rabbim bunu yapanları perişan etsin. Her gün dua ediyoruz. Allah nuru ile bu ateşi söndürsün, ümmetimizi nurlandırsın, gençlerimize ve çocuklarımızı korusun. Rabbim bizleri zalimlerin ellerine bırakmasın, Rabbim bizleri rahmeti ile korusun kollasın." ifadelerini kullandı.

Halk birlik oldukça onlar zarar veremez"

İstanbul'da üniversitede eğitim gören Esra Demirdağ, okulunun tatil olmasının ardından evine geldiğini, patlama sırasında odasında olduğunu, büyük bir şok geçirdiğini söyledi.

Demirdağ, ramazan ayında sivillerin de bulunduğu bir yerde böyle büyük miktarda patlayıcının bilinçli bir şekilde kullanıldığını belirterek, "Midyat'ta her dinden ve ırktan insanlar bir arada yaşıyor. Bir sorun yaşamadık. Bu bölgede böyle bir yerin olmasından rahatsız olanlar, 'Burayı da karıştıralım' diyerek bu saldırıyı yaptılar. Halk birlik oldukça onlar zarar veremez." sözlerine yer verdi.