Mihraç Ural’dan ‘Gezi’ talimatı: Suriye’nin kurtuluşu size bağlı

Hatay Savcılığı’nın incelediği terörist Mihraç Ural’ın telefon kayıtları Gezi’nin açık bir darbe olduğunu gözler önüne serdi. Ural, kurtuluşunu Erdoğan’ın devrilmesine bağlıyor.
Mihraç Ural’dan ‘Gezi’ talimatı: Suriye’nin kurtuluşu size bağlı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyaset tarihine altın harflerle geçecek” diye tarif ettiği Gezi parkı olaylarının tam bir darbe girişimi olduğu Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına giren Mihraç Ural’ın telefon kayıtlarına yansıdı. Dökümlerde terör örgütü THKP-C lideri Ural’ın örgüt üyelerine gezi parkı olaylarının bitmemesi gerektiği yönünde telkinlerde bulunduğu ve Suriye’nin kurtuluşunun bu eylemlerle o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devrilmesine bağladığı görüldü.

SÖNDÜRMEMEK GEREKLİ

Darbe girişiminin kanıtları olan telefon görüşmelerine Ural’ın sürekli olarak olayların bitmemesi yönünde telkinlerde bulunarak ‘Devam edebilir mi bu eylemler? Bunu söndürmemek gerekli, bu çok önemli. Gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz’ dediği ve kendilerinin olayların bitmemesi için ellerinden gelenleri yaptıklarını belirttiği yansıdı. Ural’ın telefon görüşmesinde meydanları bırakmamalarını, durumu bir yere getirmeleri halinde kendilerinin hazır olduğunu ve her türlü desteği aktarma konusunda hazırlıklarını tamamladıklarını söylediği görüldü. 

BÜTÜN TERÖRİSTLER MEYDANA ÇAĞRILDI

-Ural’ın bir konuşmasında Suriye’nin kurtuluşunu gezi eylemleriyle o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devrilmesine bağlı olduğunu aktardığı ortaya çıktı. Bu kapsamdaki görüşmeler şöyle;

- Mihraç Ural: Herkes, herkes inmeli yani Suriye’nin kurtuluşu bile buna bağlı

- Şahıs: Aynen hocam mutlaka öyle. Yani Recep Tayyip’in gitmesi demek Suriye’nin kurtuluşu demek.

- Mihraç Ural: Doğrudur,

doğrudur.

- Şahıs: Elimizden geleni yapacağız hocam yani” şeklinde dökümlere yansıdı.

Kaynak: