Mikrodünyaya yolculuk etkinliğinin kapanış gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında düzenlenen "Mikrodünyaya Yolculuk" projesi etkinliğinin ikincisi, gerçekleştirilen kapanış programıyla sona erdi.
Mikrodünyaya yolculuk etkinliğinin kapanış gerçekleştirildi

Deneyler, drama gösterileri, doğa gezileri ve sanatsal etkinliklerin düzenlenerek mikroorganizmaların doğadaki işleyişleri, faydaları, zararları, probiyotikler, bağışıklık sistemi ve tedbirli antibiyotik kullanımının önemi konularında öğrencilerin bilgilendirildiği etkinliğin kapanış programı, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Serpil Uğraş, proje ekibi, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Serpil Uğraş, "Ülkemizin içinde bulunduğu şu son günlerde sizler bize umut oldunuz. Gelecek vadettiniz. Onun için öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerine başladı. Kendilerine destek oldukları için ailelere de teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Serpil Uğraş, öğrencilerin çok değerli bilgiler öğrendiklerini ifade ederek sözü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç'e bıraktı.

Eğitmenlerden iki hafta boyunca çok değerli bilgiler edinen öğrenciler içerisinden çok iyi bilim insanları çıkacağını belirten Prof. Dr. İlhan Genç, "Üniversitelerimizde ve fabrikalarımızda ürettiğimiz bilgilerle kendi teknolojimizi oluşturacağız. Çocuklarını Üniversitemizdeki bu etkinliğe gönderdiği için ailelere de teşekkür ediyorum. İleri ülkeler, bizden daha zeki değiller. Fark, deneysel bilgilerde var. Deneysel bilgiler de çocuklarımızın iki haftadır laboratuvarlarda veya gözlem yaptıkları mekanlardaki o bilgilere ulaşmalarıyla mümkün oluyor. Üniversitemiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Program, eğitim alan öğrencilere katılım belgelerinin ve sonrasında proje ekibine teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Mikrodünyaya yolculuk etkinliğinin kapanış gerçekleştirildi

Kaynak: