'MİLGEM milli alanda başarılı sonuçlar üretilebileceğinin kanıtı'

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, "MİLGEM, örnek gösterilebilecek seviyede koordineli bir yönetim anlayışının ve ortak çalışmanın milli alanda nasıl başarılı sonuçlar üretebileceğinin somut bir kanıtı." dedi.
'MİLGEM milli alanda başarılı sonuçlar üretilebileceğinin kanıtı'

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen Burgazada Korveti'nin denize indirilmesi ve Kınalıada Korveti'nin ilk kaynak törenindeki konuşmasında, MİLGEM Projesi'nin, milli savunma sanayi için bir lokomotif olduğunu kaydetti. 

Başarısıyla uluslararası alanda da model olmayı başaran bu projenin, Türk deniz kuvvetleri personeliyle Türk mühendis ve işçisinin örnek bir eseri olduğunu vurgulayan Oramiral Bostanoğlu, teknolojik bir atılım projesi olan MİLGEM'in, başarısıyla savunma sanayi için bir dönüm noktası olduğunu ve daha büyük projeler için Türk mühendisini cesaretlendirdiğini anlattı. Bostanoğlu, bugün gelinen aşamanın, ülkenin korvet ve fırkateyn gibi muharip gemi inşa projelerini milli dizayn ve azami yerli katkı oranıyla gerçekleştirebilecek seviyeye ulaştığını gösterdiğini ifade etti.

Oramiral Bülent Bostanoğlu, denizlerin, ekonomik, siyasi ve askeri alanda öneminin her geçen gün daha da arttığını anlatarak, denizlerin, insanlığın vazgeçilmez hayat alanını ve ekonomik mücadele zeminini oluşturduğunu söyledi. 

"İ sınıfı fırkateyn inşa edilecek"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, şu bilgileri verdi:

"MİLGEM projesinin ikinci dörtlü paketini, 'İ sınıfı fırkateyn' olarak inşa etmeyi planlıyoruz. Gemilerin seyir menzillerinin artırılması ve satıhtan havaya güdümlü mermi entegrasyonunu içeren dizayn değişiklik çalışmalarına İstanbul Tersanesi bünyesinde yer alan Dizayn Proje Ofisi'nde devam edilmektedir. 'İSTANBUL' ismi verilecek ilk geminin inşasına 2017 yılının Ocak ayında İstanbul Tersanesi'nde başlanması ve 'İ' sınıfı fırkateynlerin 2021-2024 yılları arasında hizmete girmesi hedeflenmektedir. Projenin altıncı, yedinci ve sekizinci gemilerinin özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilmesi öngörülmektedir. Bu sayede, ülkemizde ilk defa, fırkateyn tipi muharip bir gemi özel sektör tersanelerinde inşa edilecektir."

MİLGEM Projesi'nin, örnek gösterilebilecek seviyede koordineli bir yönetim anlayışının ve ortak çalışmanın milli alanda nasıl başarılı sonuçlar üretebileceğinin somut bir kanıtı olduğunu vurgulayan Bostanoğlu, "Bu projede sorumluluk alan tüm yüklenici sivil firmalarımız, askeri gemi inşa standartlarına uygun sistemler üreterek, uluslararası pazarda rekabet edebilir nitelik kazanmışlardır. MİLGEM Projesi'nde yakaladığımız sinerji, yine MİLGEM konsepti ile dizayn ve inşa edilecek TF-2000 Hava Savunma Harbi Fırkateyni ve MİLDEN adını verdiğimiz Milli Denizaltı projelerine de yön vermektedir." şeklinde konuştu.