'Millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Albayrak, "Oyun büyüktü, hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor. Sizlerin meydanlara ineceğini beklemiyorlardı." dedi.
'Millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı  Esra Albayrak, Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin önünde "demokrasi nöbeti" tutanlara hitap etti.

Cesur bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Esra Albayrak, darbe girişimi akşamında yaşadıklarını asla unutmayacağını söyledi.

Vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde, dil, din, ırk ve parti ayrımı yapmadan sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıkmasının, Türk milletinin gerçek yüzünü gösterdiğini aktaran Albayrak şöyle konuştu:

"Bizler darbe tarihini çok geç okumuş, çok geç öğrenmiş bir nesiliz. Ben 1983 yılında doğdum ve 80 darbesinin etkilerini o dönemde bilecek yaşta değilim. Ömrümde gördüğüm 28 Şubat süreci oldu o süreçte hakikaten insanların temel hak ve özgürlüklerinden nasıl alıkonulduğuna, insanın hayallerinde nasıl korkunç bir iz bıraktığını bire bir yaşadım. O dönem verdiğimiz mücadele gurur vesikasıdır. 15 Temmuz gecesi yaşanan ve şu an geldiğimiz noktada ise bambaşka bir şey yaşadık. Hani çocuklarımıza hep söyleriz, vatan, millet, Sakarya şeklinde anlatırız ya işte o gece vatan, millet ve Sakarya'nın, vatan ne demekmiş bir fiil yaşadık. Bayrak ne demekmiş yaşadık, bayrak için bedel ödemek ne demekmiş, herhangi parti olmadan, cemaat taassubu olmadan, etnik köken farkı olmadan, kadın, erkek, yaşlı ve genç demeden hep beraber yaşadık, gördük. İliklerimize kadar hissettik. " 

Türkiye üzerinde farklı hesapların döndüğünü ve bu hesaplara Türk milletinin müsaade etmediğine dikkati çeken Esra Albayrak, "Oyun büyüktü, hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor. Sizlerin meydanlara ineceğini beklemiyorlardı. Dünya medyasına baktığınızda burada meydanlarda adeta bir kutuplaşma varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu meydanlardaki birlik ve beraberlik yansıtılmıyor, hepsine inat burdayız, biriz, beraberiz hep birlikte güçlü Türkiye'yiz, ve nöbete devam ediyoruz, sonuna kadar devam edeceğiz. Cömertliğimizi, fedakarlığımızı 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik. Özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin cansiperhane mücadelesi kelimelerle anlatılmaz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın." diye konuştu.