Millete “FETÖ” çağrısı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik kapatılan Mevlana Üniversitesi akademisyenlerine yönelik yargılanma başladı.
Millete “FETÖ” çağrısı

. 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı. Duruşmanın başladığı saatlerde Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, teşkilat mensupları ile birlikte duruşmayı takip etti. Millevekili Usta, tüm vatandaşları FETÖ davalarını takip etmeye çağırdı.

8-1-1-025.jpg

Duruşma öncesi açıklama yapan Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bu davaları takip etmek önemli. Bütün vatandaşlarımızı davaları takip etmeleri noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu durum, hassasiyet gösterilmesi gerekilen bir konu. Halkımıza davalara katılmaları noktasında buradan çağrıda bulunuyoruz. Bu tarihi süreç sadece dışarıdan değil, bizzat gelerek, görerek, izleyerek dinlemek ve tanıklık etmek açısından önemli. Biz, takip etmeye devam edeceğiz. Allah’ın izni ile yargılama süreçleri hızlı bir şekilde tamamlanacak ve bütün hainler cezalarını alacak.” dedi. Sonrasında partililer ile birlikte Milletvekili Usta, duruşma salonuna geçti.

MAHKEME BAŞKANININDAN UYARI

Mahkemede sanıklar kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, hepsi beraat talep etti. Duruşma salonunda gergin saatlerde yaşandı. Bylock kullandığı iddiası ile tutuklanan ve kapatılan Mevlana Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde akademisyenlik yapmış bir sanık, 17-25 Aralıktan sonra üniversiteden ayrılma kararı aldığını ve sonrasında istifa ettiğini savundu. Üniversiteye operasyon yapıldığında gözaltına alındığını da anlatarak, “Bylock kullanıcısı olduğum iddiası ile tutuklandım. Bölüm başkanlığı yaptım. Bilgisayar Mühendisliği konusunda uzmanım. Bylock bu anlatılan haliyle balondur. Herkes indirebilir ve telefonuna yükleyebilir. 200 bin kişi bunu nasıl yükledi? Bylock diye bir program var ve örgüt bunu değiştirerek, kendine uyarlamış. Örgüt bunu yaparken istihbarat birimlerinden yardım almıştır. Çünkü açığı biliyorlardır.” İfadelerini kullandı.  Sonrasında mahkeme başkanı sinirlenerek, “Burada yüzlerce insan dinliyoruz. Bylock’u herkes inkar ediyor. Konunun uzmanı sadece siz misiniz? Dosyaya vakıf durumdayız. Her şey önümüzde. Resmi kayıtlar ile teyit edilebilinecek konuları bari inkar etmeyin. Lütfen doğruları konuşun.” uyarısında bulundu.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ