'Milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıkmayı başarmıştır'

Oyuncu Şaşmaz, "Demokrasiden taviz vermeyip göğsünü siper eden milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıkmayı başarmıştır." dedi.
'Milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıkmayı başarmıştır'

Necati ve Raci Şaşmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi.

Oyuncu ve yapımcı Necati Şaşmaz, yapım şirketi Pana Film'in twitter hesabı üzerinden, "Aziz Milletimize" başlığıyla yaptığı açıklamada, "15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan elim hadiselerde demokrasiden taviz vermeyip göğsünü siper eden milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Bu menfur teşebbüse karşı duran peygamber ocağımızın asil askerlerine, şerefli istihbarat mensuplarımıza, kahraman polislerimize ve bir ferdi olmaktan gurur duyduğum aziz milletimize şükranlarımı sunar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün kanlı kalkışmasının idrakinde olmayan oyuncularla çalışmayacağız"

Necati Şaşmaz'ın kardeşi, yapımcı ve senarist Raci Şaşmaz da senarist Bahadır Özdener'in twitter hesabı üzerinden, darbe girişimine tepki göstermeyen oyunculara yönelik bir açıklama yaptı.

"Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" isimli dizinin senaristliğini ve yapımcılığını üstlenen Şaşmaz, yaptığı açıklamada, "Darbeye açık şekilde karşı çıkmayan, demokrasiden yana net bir tavır almayan, FETÖ'nün kanlı kalkışmasının ve Türkiye'nin geleceğine kasteden bu terör örgütünün idrakinde olmayan hiçbir oyuncu ile çalışmayacağımızı ve diğer yapımcılarla da çalışmalarına engel olacağımızı bildirmek istedim. Tüm ekip oyuncularımızdan bu konuyla ilgili net açıklamalar yapmalarını istiyorum." sözlerine yer verdi.